IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да останете приятели с бившето си семейство

15 септември 2014 08 29

След като вече не сте със сина им

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Когато сте дълго време с някого, се сближавате не само с неговите приятели, а и със семейството му. То на практика може да се превърне във ваше второ семейство, което да обикнете и да искате в живота си. Връзката ви обаче може да не се развие добре и когато се разделите с партньора си, вероятно ще настъпи сериозен разрив и в отношенията с неговите близки. И все пак, ако раздялата не е много драматична, има шанс да запазите връзката с родителите и приятелите му.

Ето и как:

Изчакайте

Когато скъсате, се отдръпнете от всички, свързани с него. Не се притеснявайте какво ще си помислят, тъй като ако ви познават добре, ще са наясно, че го правите за добро и се нуждаете от време преди да се видите с тях отново.

И все пак не късайте тотално със семейството му

Вече сте се дистанцирали, но не забравяйте че това е временно. Не може да изчезнете тотално за една година и после да искате всичко да е като преди. Не е нужно да водите едночасови разговори по телефона, но ако знаете за някой техен семеен празник, не пропускайте да ги поздравите.

Започнете с малки жестове

Може да минете да видите родителите му и да им занесете някакъв сладкиш, който сте правили. Или онази ваза, която обещахте на майка му. Гостувайте им когато него го няма и не прекалено често. Старайте се да не обсъждате връзката и раздялата си с майка му и татко му. С приятелите му положението е малко по-сложно, тъй като вероятността да продължат връзката си с вас е ако ви виждат като свое потенциално гадже. Но пък ако са от женски род, няма причина да не продължите да си общувате и да се забавлявате.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари