IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лошите навици в любовен план

15 септември 2014 13 30

С които може да влошите връзката си

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Без значение колко дълго двама души са заедно, любовта може да направи някои от тях много инфантилни. И докато всички хора знаят, че изневярата е нещо изключително лошо за връзката, то има много други неща, които са нездравословни за любовните отношения, но често остават незабелязани.

С течение на времето обаче определен лош навик може да ви изиграе лоша шега и буквално да вбеси вашия партньор. Така че застраховайте се предварително и вижте кои са лошите навици в любовен план, които трябва да избягвате:

1. Шпионирате. Това е един от възможно най-нездравословните навици, които може да имате. Забравете да проверявате скришно телефона на половинката си, да му четете съобщенията, да му проверявате профилите в социалните мрежи и т. н. Подобно параноично поведение може да ви изиграе много лоша шега, така че внимавайте.

2. Нереалистични очаквания. Всички сме гледали романтични филми, които показват как изглежда принцът на белия кон. В действителност обаче такъв не съществува и вие не трябва да имате прекалено нереалистични очаквания, ако не искате да останете разочаровани. Едва ли се е родил мъжът, който всеки ден ще ви пише любовни писма или ще ви чака 20-30 години, за да бъдете с него. Умейте да се радвате на малките неща, които половинката ви прави за вас, иначе ще го отблъснете и ще го загубите.

3. Упорствате по време и след скандал. Споровете са нещо напълно нормално за всяка връзка. Много често те показват, че между двама души все още има страст и тях ги е грижа един за друг. Освен това скандалите ви помагат да узреете като двойка! Когато вашият партньор ви се извини, приемете извинението и забравете за проблема. Не упорствайте и не се цупете за нещо, което вече не е актуално. Научете се да преодолявате споровете и проблемите, ако искате да имате здрава връзка.

4. Правите всичко с цел. Ако обичате някого, вие ще искате да го правите щастлив всеки ден. Не очаквайте обаче, че ако вие направите нещо мило, половинката ви трябва да ви отвърне по същия начин. Правете нещата, защото ви идват от сърцето, а не защото искате същото за себе си. Не водете сметка кой колко пъти е направил нещо мило за другия, защото по този начин показвате неискреност и може да провалите връзката си.

5. Превръщате се в „лепка“. Всеки човек се нуждае от малко време за себе си, да има свое лично пространство. Не искайте да бъдете 24 часа в денонощието 7 дни в седмицата със своя партньор, защото рискувате да го „задушите“. Освен това не забравяйте, че наред с връзката си, вие имате семейство, приятели и други отговорности, на които да отделяте време. Направете така, че всеки от вас да се чувства достатъчно свободен, за да може и да си липсвате повече!

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари