IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как дигитално да го заличите от живота си

16 септември 2014 14 32

Направете една модерна чистка с помощта на новите технологии

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Една на пет жени продължава да следи бившия си онлайн, твърди ново британско проучване. И ако вие сте преживели тежка раздяла, едва ли този резултат ви изненадва. Доколко здравословно обаче е подобно поведение? Много дами не успяват години наред да се отърват от призрака на бившия и това е една от причините е именно следенето. Не е нужно да се изтезавате, самонаказвате и наранявате като продължавате да се ровите в миналото и неговия живот.

Ето какво да направите, за да го заличите от вашия онлайн/мобилен свят веднъж завинаги:

Фейсбук настройки

Ако прекарвате часове наред да преглеждате снимките и постовете на бившия си в мрежата, е време да спрете. Това не е здравословно! Не се оправдавайте, че „те просто ви излизат на стената“. Влезте в „настройки“ и направете така, че неговите съобщения, снимки и видеа, да не ви се показват. Най-добре е да натиснете бутона на „приятелството“ и да скъсате тотално връзката си с него в мрежата.

Блокирайте и бъдете щастливи

Има една система, която ще ви помогне да се отървете от бившия завинаги. Качете апа KillSwitch (достъпен за Android и iOs) на телефона си и той за секунди ще заличи всяка следа от експоловинката ви във Фейсбук. За тези от вас, които искат да си оставят малка вратичка и да запазят снимки в папка за времената, когато са „по-силни“, има специален „e-folder”.

Mr Number

Този ап ще ви помогне да се отървете завинаги от конкретни обаждания. Може да го използвате не само за бившия, а и за досадни агенти, които ви тормозят постоянно с оферти и промоции.

Още по-драстична мярка е The Ex Lover Blocker, който изпраща съобщения на приятелите ви, когато се опитате да направите контакт с бившия (без значение под какво състояние се намирате). Той осведомява близките ви, които трябва бързо да се включат и да ви налеят малко разум.

Спасението от унижение в нетрезво състояние

Дамите често набират смелост след няколко питиета. Тогава много не му мислят и започват с постовете в мрежата, SMS-ите и пиянските обаждания. На другия ден, разбира се, съжаляват, но вече е късно. За да не изпаднете отново в това положение, посетете (на трезво) сайта Sobriety Test. Инсталирайте си plug-in, изберете какво точно искате системата да „блокира“, когато сте пияни (може дори да добавите мейл или цял уебсайт). После влезте в профила си във Фейсбук и дайте разрешение този ап да заработи и там.

Как действа той?

Когато сте си пийнали и се опитате да осъществите комуникация с когото не трябва, получавате куп предизвикателства, предпазващи ви от тази грешка. Например: трябва да решите някакви задачи, за да може да наберете конкретен номер/да влезете в профила си; трябва да преброите до 50 и т. н. В повечето случаи това ще ви накара да размислите и ще ви отрезви.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари