IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В безопасност на нощна среща. Как?

22 октомври 2014 15 10

Бъдете нащрек, за да не се превърнете в нечия жертва

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Колежанските филми, в които момчетата от братствата сипват някакви вещества в алкохола на момичетата, не са просто някаква фикция. Живеем в опасни времена и без значение къде се намирате, трябва винаги да сте нащрек, особено ако излизате сама през нощта. Вярно е, че това е времето за забавление, но играта може да загрубее и то не във ваша полза.

Ето и какво да имате предвид, когато смятате да бродите из заведенията без „подкрепление“.

Не изпускайте чашата си от поглед

По статистика най-много жертви на изнасилване стават именно жените, дрогирани чрез алкохола. В дискотеката, на колежанско парти, в частен клуб – винаги дръжте чашата си под око, дори край вас да са само приятели. Ако усетите промяна във вкуса, не се колебайте да я смените!

Избягвайте да пиете алкохол на публични места

Когато пийнете повече чашки, разсъдъкът ви е замъглен, концентрацията и реакциите ви също са забавени и неособено ясни. В тези случай вие сте лесна жертва не само на изнасилване, но и на други престъпления.

Не ходете на „слепи срещи“ сами

Онлайн срещите са все по-популярни. Зад профилната снимка на мъжа, с когото си правите среща обаче, може да се крие истински психопат. Никога не отивайте на сляпа среща, без да сте се погрижили за сигурността си. Разберете се с приятелки да им звъннете/пишете 10 мин след уречения час или пък ги накарайте да отидат по-рано на мястото и да седнат на друга маса в заведението.

Не се чувствайте длъжна да приемате каквото и да било

Не сте длъжна да го целувате, не сте длъжна да ходите у тях или на партито на негов приятел, което уж неволно споменава на първата ви среща. Следете инстинктите си и ако нещо ви се стори нередно, не се колебайте да си тръгнете или да откажете.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Blue ( преди 9 години )
До KubaLibrei kazablank: Ти говориш глупости! Нали точно като излизаш на срещи с него ще го опознаеш този мъж. Какво означава "Щом една жена е допуснала един мъж толкова близко до себе си за среща!"? :D Колко точно близко мислиш, че допускаме някого на среща? Сядаш и пиеш едно кафе/питие или гледаш едно кино...или се разхождаш малко в парка - това е. Това може съвсем спокойно да се нарече среща. Ти да не мислиш, че на срещата задължително трябва да има секс или някаква интимност? :D Май не ти върви много с жените и не ходиш по срещи, щом не си наясно с тези неща. "Това означава, че тази Жена има на този мъж по едни или друг начин някакво доверие!!!" - доверие има, когато е изградена ВРЪЗКА и двамата са изградили някакво доверие. На първите срещи, или докато само излизат без да са се опознали кой знае колко, няма как да има и кой знае какво доверие. ;)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
mm49 ( преди 9 години )
Btw,може да пишете и само по една удивителна в края на изреченията.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар