IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лъжите, с които се залъгвате, че сте го преживели

16 октомври 2014 14 31

А всъщност това изобщо не е така

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако сте честни със себе си, ще се сетите поне за един случай, в който сте копнеели да излъжете своя собствен ум и сърцето си. Основната причина за това поведение е надеждата, че ако повтаряте достатъчно много пъти една лъжа, накрая тя ще се превърне в истина. За съжаление, това не е толкова лесно.

В голяма част от случаите става въпрос за наранено его, което е дори по-болезнено от наранените чувства. Поне така стоят нещата при „стартиращите връзки“ или просто тепърва зараждащите се отношения между двама души. Сериозните връзки са съвсем различна тема.

Има няколко етапа, съпътствани от определени лъжи, с които жените по-лесно облекчават психическия стрес, че са били пренебрегнати. Ето и кои са те:

Лъжа №1: Отричане, че някакви чувства изобщо са съществували.

Напълно нормално е, когато усетите, че вече не сте желани от някого, да започнете да играете така, сякаш вие изобщо не сте се интересували от въпросния обект. Външно сте като ледената кралица, а вътрешно горите. Страхувате се обаче да го признаете дори пред себе си.

Лъжа №2: Повтаряте си, че вие също не сте искали нещо сериозно.

„Връзка? С него! Как ли пък не!“ – подобни мисли започват да се въртят в главата ви малко след като сте чули това, което всъщност не сте желали да чуете. След това си пускате тематични песни като „Single Ladies“ на Бионсе или пък T“I Don't Need A Man“ на Pussycat Dolls. Малко след това обаче се връщате в изходна позиция, чудейки се защо този мъж не е поискал да бъде със страхотна жена като вас.

Лъжа №3: Преувеличавате неговите недостатъци.

Тъй като се чувствате зле и тайно още повече копнеете да бъдете с този мъж, търсите начин да го направите поне малко по-непривлекателен във вашите очи. Връщате събитията и търсите неговите „провинения“. Преувеличавате всяка негова грешка, опитвайки се да убедите себе си, че само вие печелите от настоящата ситуация.

Лъжа №4: Вие може да се справите с отношенията „приятели с екстри“.

Да, той не иска да се обвързва сериозно, но тъй като на вас вече не ви пука за него, все още може да се виждате понякога. Главно за да правите секс. Повечето пъти жените опитват да настроят себе си за нещо, на което не са способни, само за да продължат да поддържат някакви отношения с даден мъж.

Лъжа №5: Преструвате се, че той не съществува.

Тъй като вече осъзнавате, че мъжът има и може би е имал и други паралелни забавления, докато се е виждал с вас, вие искате да го заличите от живота си. Налагате си да не мислите за него. Изтривате му телефонния номер (като вероятно го записвате някъде другаде „за всеки случай“), блокирате го от Facebook и т. н. За вас въпросният мъж не съществува, но това се обяснява единствено с липсата на комуникация между вас.

Лъжа №6: Продължавате да се убеждавате, че сте го преживели.

След известно време мълчание от негова страна, той може би отново ще ви потърси. Разбира се, няма да се покае, а вероятно ще иска „да си припомните някой хубав момент заедно“. Чувайки гласа му, цялото ви същество потрепва, макар че вие се опитвате да бъдете безразлични. Колкото и добри актьорски умения да имате обаче, нито една лъжа няма да ви помогне, докато не мине достатъчно време и вие наистина не го преодолеете.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

ani_1210 ( преди 9 години )
До Ася: Така може да отговори само човек, който е обичал истински. И само друг такъв ще го разбере...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Trojka Ahilowa ( преди 9 години )
Това са пълни глупости за девствени момиченца : ))) Истинската жена знае, че няма непрежалим мъж, само следващ : )))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Ася ( преди 9 години )
То си е така - преживях го - лъгах себе си, притисках сърцето и разума, втурвах се в нещо друго, различно, търсейки все него...и накрая се връщах все там, където остана изпепеленото ми същество и един цял, прекършен и подменен живот..Звуча ненормално, така е, но когато на 70 години си изясниш, че си лъгала себе си и си правил собствена психоанализа, пак лъжейки, тогава разбираш, че никое самолъжене НЕ помага.Помага само умъдряването и мисълта, че ГО ИМА, че е жив, че си могла да обичаш един човек до пълно самоотричане.Не се утешавайте с лъжа и лицемерие пред самите себе си!Борете се докрай, когато разберете, че животът ви нищо не струва без единствения и неповторен...!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар