IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво научавате от провалената връзка

25 октомври 2014 11 00

Уроците, които разбирате по трудния начин

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Казват, че във всяко предизвикателство се крие възможност. Същото важи и за неуспехите. Всяка грешка и всеки провал в живота ви предлага шанс да пораснете, да се учите, да преодолеете миналото и да се насочите с нова сила към бъдещето.

Това не изключва и неуспехите във вашия любовен живот. След всяка провалена връзка вие научавате по нещо. Нещо, което със сигурност ще ви бъде полезно и което ще ви помогне да намерите правилната половинка.

Ето и кои са уроците, които разбирате по трудния начин след любовен провал:

1. По-добре сама, отколкото с някой, който да ви кара да се чувствате самотни. Хората са различни и трудно могат да си паснат, особено когато става въпрос за връзка. Ето защо не е изненада, че има много мъже, които не биха могли да ви накарат да се чувствате така, както трябва. Гледайки ви, те виждат това, което искат да видят, а не това, което всъщност сте вие. Вашата личност обаче е вашето Аз и вие заслужавате да намерите някой, който ще я оцени.

2. Трябва да слушате интуицията си. Ако имате вътрешен глас, който упорито се опитва да ви предупреди да не се захващате с някой определен мъж, то най-добре е да започнете да го слушате. Доверявайки му се, ще си спестите наранените чувства, сълзите и разочарованието.

3. Най-лошото решение, което може да вземете, е да не вземете никакво решение. Нерешителността разяжда душата и ума. Вие не може да се развивате и да направите живота си по-добър, ако предварително не знаете какво искате да правите с него.

4. Връзките могат да бъдат наистина страхотни. Има причина да са написани толкова много стихове, песни, разкази и т. н., посветени на любимия човек. Любовта наистина е невероятно чувство.

5. Връзката е само един аспект от щастливия и удовлетворяващ живот. Има толкова много други неща, които също са важни и за които трябва да мислите, дори в моментите, когато сте нещастни в любовта. Освен половинка, вие трябва да имате добра работа, верни приятели, прекрасно семейство, интересно хоби и начин на живот, който ви прави щастливи. Може да се чувствате удовлетворени от всички други неща, докато чакате да намерите правилния човек.

6. Вашата идентичност не зависи от партньора ви. Не трябва да приемате себе си като „приятелката на мъжа X“. Това е просто една роля в живота ви. Вашият дух и вашата личност не се променят въз основа на външни фактори като партньора, например.

7. Любовта към себе си е най-важният вид любов, защото тя определя способността да обичате другите. Покажете на себе си безусловна любов и състрадание, дори когато осъзнавате, че сте направили погрешна стъпка. Не забравяйте, че дадено действие или бездействие може да бъде лошо, но вие самите не сте лоши. Обичайте се и тогава ще можете да обичате и другите.

8. Давайте, защото искате да давате, а не за да получите. Когато правите нещо, го правете от сърце, а не с някакви прикрити цели. Намерете човека, на когото ще давате и ще изпитвате истинско щастие от това. Този човек, разбира се, трябва да ви отвръща със същото.

9. Съжалението е загуба на енергия. Грешките са неизбежни. Всеки е преживявал раздяла и на всеки са му разбивали сърцето поне веднъж. Не забравяйте, че всеки провал ви прави по-силни, стига да го поискате. Не съжалявайте за дните, които сте загубили, а се радвайте на това, което сте имали и продължете напред.

10. Има огромна разлика между комфортната тишина и скуката. Едното от тях е знак за красива и спокойна връзка, докато другото е предупредителен знак, че нещо не е както трябва. Не бива да бъркате двете неща.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари