IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо трябва да изчакате, преди да заживеете с гаджето

1 ноември 2014 13 03

Няколко причини, които ще ви убедят

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Имате сериозна връзка, много обичате приятеля си, както и той вас, и смятате, че няма по-подходящо време от сега да заживеете заедно с него. Дори да мислите, че сте напълно готови за следващата стъпка, най-добре изчакайте преди да се преместите при приятеля си (или той при вас). Ако успеете да изчакате и да не прибързвате, ще се убедите в предимствата на това свое решение. Ето няколко причини, заради които си струва да отложите предложението за съвместно съжителство:

1. Първо се фокусирайте върху връзката си. Опитайте се да изградите максимално стабилни и силни взаимоотношения помежду си, вместо да се чудите кой трябва да плати сметките и кой е редно да изхвърля боклука. Вие трябва да научите повече един за друг, но без проблемите на ежедневието да ви пречат. Така че преди да заживеете с гаджето си, съсредоточете се върху връзката си с него и едва след това мислете за общ дом.

2. По-малко финансов стрес. Много двойки решават да заживеят заедно, за да си делят разходите. Това обаче води до по-голям финансов стрес и много често парите се превръщат в голям проблем. Нали не искате да стигнете до момента, в който вие ще държите сметка на гаджето си за какво си харчи парите, както и той на вас? Отделете малко време, за да се наслаждавате на любовните си отношения, без да се притеснявате за финансите. Най-добре изчакайте момента, в който и двамата се чувствате комфортно финансово, за да избегнете много скандали на тази тематика.

3. Откривате неприятните навици на любимия си. Всеки човек има навици, които не се нравят на другите хора около него. Когато просто излизате с някой мъж или само преспивате при него, вие не знаете реално по какъв начин той живее сам. Нали не искате да се сблъсквате с цялата истина наведнъж? Колкото повече чакате, толкова повече „мръсни навици“ ще разгадаете с времето.

4. Дръжте на свободата си. Въпреки че, живеейки с гаджето си, вие все още сте независими, признайте, че няма да разполагате със същата свобода, както ако живеете сами. Когато живеете с гаджето си, вие винаги трябва да се съобразявате с неговото мнение и неговите нужди. Ако изчакате, ще можете постепенно да балансирате „правилата“ и да намерите компромисни варианти по всяка тема, включително и личната свобода.

5. Първо опознайте себе си. Ако все още не сте напълно наясно със себе си, живеенето с мъж определено би било грешка. Има голяма вероятност да загубите следите си, докато съжителствате с него и малко или много се съобразявате с неговите принципи и желания. Особено важно е да не бързате да заживявате с мъж, ако допреди това никога не ви се е налагало да живеете сами. Отделете малко качествено време само за себе си.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари