IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети за успешни онлайн запознанства

18 ноември 2014 15 07

Какво трябва да знаете, преди да се впуснете в това приключение

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Имате ли нужда от няколко успешни съвета за онлайн запознанства? Ако сте отегчени от традиционните начини да се запознаете с потенциални партньори, може би трябва да потърсите възможности отвъд вашите досегашни навици. Всъщност онлайн запознанствата не са чак толкова различни от обикновените, макар че има някои елементи, които ги отличават.

Разбира се, когато не сте сигурни с кого си общувате в онлайн пространството, винаги съществува възможност да се окажете разочаровани или да ви излъжат за повече неща (защото такъв риск съществува и при реалните запознанства). Въпреки този риск това може да бъде един много успешен метод за среща с интересен човек.

Предлагаме ви няколко съвета за успешни онлайн запознанства, които ще ви бъдат от полза, ако решите да скачате в тези дълбини:

1. Бъдете наясно с това какво търсите.

Каква е целта на това да се запознаете с някого онлайн – искате сериозна връзка или просто забавление? Какъв тип партньор искате? Колкото по-наясно сте с желанията си, толкова по-лесно ще отсявате неподходящите кандидати, докато намерите някого с потенциал.

2. Изберете правилния сайт/мобилно приложение.

Съществуват толкова много сайтове и апликации, които предлагат именно такива запознанства, така че трябва да се спрете на правилния. Попитайте вече регистрирани ваши приятели или прочетете отзиви в интернет. Струва си да подберете точното място, защото иначе все едно, че очаквате да срещнете подходящия мъж в долнопробен бар, където никога не бихте стъпили.

3. Бъдете честни.

Ако получите съобщение от някого, когото не харесвате, не си правете труда да отговаряте само от добро възпитание. По-добре игнорирайте съобщението или дайте да се разбере (без да бъдете груби), че не желаете контакт. По същата логика – ако излезете с някого на първа среща, но той не оправдае очакванията ви, не го залъгвайте, че среща номер 2 може и да се състои.

4. Превърнете виртуалните разговори в реални такива.

Не отлагайте прекалено много срещата на живо. Опитайте се да се видите с човека, с когото си пишете възможно най-скоро. Просто за да разберете има ли смисъл да влагате усилия в тази комуникация. Ако вашият потенциален партньор отлага постоянно вашата среща, значи най-вероятно има основателна причина да го прави. Може би прикрива нещо или пък е представил нещата по различен начин от действителността.

5. Давайте шанс.

Ако някой мъж ви е писал, но по профила му виждате, че той не е точно това, което търсите, все пак му дайте шанс. Може да покрива само 60% от вашите критерии, но пък да ви заинтригува по друг начин. Все пак не забравяйте, че няма идеален партньор, колкото и да ви се иска.

6. Не инвестирайте прекалено много.

Както при останалите запознанства, така и при тези трябва да имате едно наум и да не инвестирате прекалено много надежди още в началото на вашата комуникация. Не очаквайте, че след като с някого сте провели няколко приятни разговора и имате сходни интереси, значи сте намерили своята половинка.

7. Безопасността на първо място.

Преди всичко останало, трябва да помислите за своята безопасност. Не разкривайте твърде много лична информация, преди да опознаете човека отсреща. Освен това срещите, които си уговаряте, трябва да бъдат на места с много хора и по възможност не в прекалено късните часове на деня. Запазете своя адрес за себе си, най-малкото, за да се предпазите от досадници, които всъщност не сте харесали.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари