IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кога да подхванете разговора за бившите?

24 ноември 2014 14 28

И тук има правила, които трябва да бъдат следвани

Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Имате прясна страхотна връзка. Вече сте излизали на няколко срещи и виждате потенциал да изградите истински и сериозни отношения. Това, което неизменно ще започне да ви гложди обаче е кога да споменете за бившите.

Експертът по връзките Лаура Йейтс дава отговор на този въпрос, както и няколко съвета.

1. Не подхващайте темата поне на първите пет срещи.

Ако го направите, ще оставите чувството у другия, че живеете в миналото и че не сте готова да продължите напред.

2. Когато заговорите за бившия, не го оплювайте, защото това не говори добре за вас.

Все едно плюете върху себе си, тъй като сте открили толкова негативни черти у него, а все пак сте били заедно. Освен това показвате липса на уважение и давате вид на човек, който критикува другите и обича да злослови за тях след края на отношенията ви.

3. Не се изкарвайте жертвата с „разбито сърце“, „брутално измамена и съсипана“.

Емоционалните думи намекват отново, че не сте преживели бившия и новият може да сметне, че е някакъв заместител или бърза авантюра с цел да спре да ви боли поне за малко. А това не може да бъде основа за сериозна връзка.

4. Бъдете откровени, но не и прекалено емоционални.

Вие избирате как да представите раздялата. Ако сте изневерили, може да си признаете, но може и да му го спестите. На който и вариант да се спрете, наблегнете на опита, който сте придобили след изживяното и не изпадайте в емоционални лирични отклонения.

5. Ако той не ви пита за бившите ви, не го питайте и вие.

Времето ще покаже кога той е готов да говори, така че не го натискайте, за да не се затвори в себе си и да се отдръпне.

6. Не го човъркайте постоянно за миналото му.

Разговорът за бившите не е нещо, което трябва да се повтаря периодично. Вие сте в настоящето и трябва да гледате в бъдещето евентуално с човека срещу себе си.

7. Не го критикувайте за бившите му.

Ако все пак сегашният ви партньор реши да бъде откровен за своите експоловинки и дори ви разкаже шокиращи неща, старайте се да не го критикувате. Връзката ви е прясна и много уязвима. Една укорителна дума може да се окаже решаваща за нейното развитие, както и за отношението му към вас в бъдеще. Освен това, ако го посечете в началото, той повече няма да иска да ви споделя нищо лично.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари