IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо вторият шанс е много лош избор

7 декември 2014 12 00

Причините, заради които не трябва да приемате обратно бившия си

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Няма правила, които да важат на 100% за всички. По тази причина съществуват изключенията. Въпреки това обаче правилата са създадени и определени, защото важат за по-голяма част от случаите и хората. Едно от основните правила в любовта е, че след като веднъж сте се разделили с някого, то шансът отново да поискате това да се случи, е огромен.

Така че второто събиране не е нищо друго, освен чиста загуба на време и евентуално още по-наранени чувства. Разбира се, вторият шанс работи при някои двойки и то много успешно. Тези двойки обаче съумяват да се поучат от грешките си и са готови да работят за бъдещето на връзката си.

По-голяма част от хората обаче само си мислят, че са готови на безброй компромиси в името на любовта – което е и причина за бързия провал на „подновената връзка“. Освен ако не чувствате, че губите мъжа на живота си или принца на белия кон, по-добре изобщо не си правете труда да давате втори шанс. Това не е във ваш интерес, ето защо:

1. Въпреки че може да ви изглежда добра идея да правите секс с бившия си – това може би е последното нещо, от което реално имате нужда.

Сексът с човек, към когото продължавате да изпитвате някакви чувства (защото те не могат да се изпарят за толкова кратко време) е емоционален момент, който тотално може да замъгли вашето съзнание. Най-вероятно всичко ще бъде чудесно и вие ще започнете да се сещате само за хубавите моменти, забравяйки реално хилядите причини, които са ви накарали да се разделите с този човек. По-добре останете наясно със себе си и се въздържайте от сексуални контакти с бившия си приятел.

2. Вие се нуждаете от време „да дишате“ и да се върнете в собствената си кожа.

Ако сте били дълго време с някого, най-вероятно имате нужда от време да опознаете себе си – новият човек, в когото сте се превърнали без изобщо да осъзнавате. За да се разделите с половинката си, явно има нещо, което не ви допада и за да бъдете максимално честни към себе си, не трябва да пренебрегвате недостатъците на бившия си за сметка на вашата собствена личност. Използвайте раздялата и изследвайте себе си – имате пълната свобода да го направите сега, след като никой не ви спира от нищо и след като вече няма с кого да се съобразявате.

3. Нуждаете се от време, за да помислите за връзката си, която току-що се провали.

Какво се случи? Защо се стигна дотук? Какво ме провокира да взема това решение? Какви грешки допуснах? Какви грешки позволих да се случват? На тези и много други въпроси трябва да си отговорите, преди да започвате отношения, с който и да е било човек. Ако се съберете пак със своя бивш приятел, вероятно няма да имате възможност да си отговорите на тези въпроси и много скоро отново ще се озовете в същото положение. Важно е да си изясните какво не е проработило в последните ви отношения, за да си извадите поуки и да се постараете поне да не повтаряте грешките си отново.

4. Положението вече е достатъчно зле – не го влошавайте още повече.

Както вече споменахме, успешните втори опити статистически са много по-малко от неуспешните. Когато двама души се разделят, очевидно е, че нещата между тях не вървят и че двамата генерално не са един за друг. Защо трябва да усложнявате живота си, давайки втори шанс на вече обречена връзка? Освен това вторият неуспешен финал ще бъде много по-лош и вероятно болезнен от първия – просто не си заслужава.

5. Вие сте много повече от връзката ви.

Защо не прекарате известно време, съсредоточавайки се върху други аспекти от живота си, а не главно върху любовния? Може би в началото ще ви бъде трудно да мислите за себе си като за самостоятелна единица, след като до неотдавна сте били едно цяло с друг човек. Това обаче си има своите плюсове, които няма как да разберете, ако решите да дадете втори шанс на бившия си приятел. Колкото може по-скоро започнете своя нов живот и определено няма да съжалявате за решението си.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Little Blue Dress ( преди 9 години )
Тук за втори шанс ли се говори, или чисто и просто за секс с бившия?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
atreides ( преди 9 години )
защото щом веднъж се е случило, каквото се е случило, значи нещо се е счупило завинаги...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар