IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 неща, които да избягвате на първа среща

9 декември 2014 14 34

Ако искате да има втора

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Никой не обича да бъде съден или критикуван, но това е характерна черта за много хора. С когото и да общувате, той задължително преценява не само вида, а и поведението и думите ви. Това важи особено за първа среща с противоположния пол. Тогава и двамата се стараете да се представите в най-добрата си светлина, а за да го постигнете, избягвайте следните грешки:

Разговори за бившия

Първите срещи са с цел да се опознаете на едно по-повърхностно ниво и да видите дали има химия помежду ви. Никой не иска от вас да разкажете целия си живот и да изсипете миналите си връзки. Не само че прави лошо впечатление, но кара другия да мисли, че не сте превъзмогнали бившия.

Закъснение

Като жена може да си позволите да закъснеете до 10 минути, но не очаквайте, че той ще ви чака час. Все пак вие нямате връзка и е много лесно за него да игнорира тактиките ви и да си тръгне. Бъдете точни, има време да играете игрички!

Алкохолът

Вероятно сте изнервени, но това не ви дава оправдание да вдигате чаша след чаша. Алкохолът има различно влияние върху хората, но в едно е безкомпромисен – сваля задръжките и ви кара да говорите неща, които е по-добре да премълчите. Ако си пийнете повече, в резултат само ще се изложите.

Арогантността

Искате да му покажете, че сте еманципирана, независима, желана и самоуверена. Има тънка граница между това да го излъчвате и буквално да го натрапвате и преувеличавате. Няма да му се харесате повече, ако избиете разговора на лично его и се опитате да покажете явно превъзходство.

Телефонът – моят най-добър приятел

Грозно и неуважително е да не пускате телефона от ръце още на първата ви среща. Все пак вие се виждате, за да общувате с него. Ако не ви е интересен, по-добре просто си измислете някакво правдоподобно извинение и си тръгнете.

Лоши маниери на масата

Той наистина следи всяка ваша поза и движение. Поведението на маса говори много за човек. Ако искате да направите добро впечатление, по-добре спазвайте етикета.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари