IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нещата, за които любовта не е извинение

15 декември 2014 14 15

Дори много хора да се оправдават с нея

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Казват, че в любовта и на война всичко е позволено. Едно от най-хубавите чувства обаче не бива да бъде принизявано и да служи като оправдание за някои неприемливи действия.

Много хора оправдават своето налудничаво или неправилно поведение с любовта и влюбването, но това не е честно нито към самите тях, нито към техните любими хора.

Ето и кои са нещата, за които никога не трябва да се извинявате с любовта:

1. Изневяра.

Ако изневерявате на гаджето си с някого, в когото сте влюбени, това продължава да бъде измяна. Ако наистина обичате друг човек и искате да бъдете с него, просто прекратете връзката си и не лъжете сегашния си партньор. Не използвайте любовта и влюбването като извинение за нарушените ви обещания и неправилното ви поведение.

2. Лъжа.

Ако обичате някого, не бива да го лъжете, дори желанието ви да е да го предпазите. Хората предпочитат да са наясно с истината, колкото и болезнена да е тя. Не лъжете когото и да е било с оправданието, че всъщност му правите услуга и много го обичате. Истината може да е болезнена понякога, но така винаги ще може да гледате всеки с високо вдигната глава и без да таите нещо скришно в себе си.

3. Скандали.

Карате се с любимия си човек, защото го обичате, защото искате да го предпазите и да го промените спрямо вашите виждания, мислейки си, че така ще бъде най-добре? Повечето пъти хората не постигат абсолютно нищо със скандалите по простата причина, че нападението никога не може да се разчете от другия човек като проява на любов. Най-добре следващия път опитайте друг подход към своята половинка и изразете обичта си по подходящ начин. Проведете с него сериозен разговор, в който изразете подкрепата и любовта си, вместо да спретвате поредния скандал.

4. Спиране развитието на вашата половинка.

Ако партньорът ви е получил страхотно предложение за работа в друг град, не го убеждавайте да остане тук, само защото много го обичате. Не използвайте любовта си като оръжие срещу развитието на половинката си. В случай, че наистина обичате някого истински, вие ще се радвате за неговите успехи, а няма да му пречите да ги постига. Ако ви е писано да бъдете заедно и в други държави да се намирате, отново ще бъдете двойка.

5. Промяната ви като личност.

Не се преструвайте, не играйте роли и не правете нищо насила, само защото обичате някого. Не жертвайте себе си и не се променяйте, защото пред всеки ваш партньор винаги трябва да поставяте самите себе си. Промяната не трябва да бъде направена с нежелание, прикрита зад розовата маска на любовта. Промяната трябва да се получи напълно естествено, без да се замисляте над това – само по този начин ще бъдете напълно сигурни, че наистина я искате и сте готови за нея.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари