IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6-те най-важни компромиса в сериозната връзка

20 декември 2014 14 05

Те са задължителни за двойките, които искат да градят живота си заедно

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Ако се радвате на сериозна връзка с половинката си, вероятно се замисляте и за светлото си бъдеще с този човек. Може би дори вече планирате да заживеете заедно или да създадете семейство?

Въпросът е, че вие трябва от тук нататък да превърнете тази връзка в свои приоритет номер едно, ако искате тя да успее във времето. Не става въпрос да зарежете приятелите и кариерата си заради любимия човек, но наистина да цените времето си, прекарано с него.

Не може да излизате всяка събота вечер с приятелите си и да очаквате партньорът ви да прояви разбиране към желанието ви да се забавлявате без него. Трудно ще имате щастливи отношения, ако не полагате усилия за това. Изобщо приказката, че компромисите са в основата на всяка стабилна връзка не е клише.

А ето и кои са другите компромиси, които ще трябва да направите със себе си, ако нещата с половинката ви станат наистина сериозни:

1. Ще трябва да се примирите с вкуса за декорация на половинката си.

Ако ви предстои да заживеете под един покрив с гаджето си, ще трябва да проявите и разбиране към неговото виждане за подредбата на интериор. Вие можете да обичате съвременни мебели, а той да си пада по ретро стилистиката. Вие може да обичате съвременното изкуство, а той да предпочита класическите картини и т. н. Ясно е, че ще трябва да се споразумеете за нещо по средата или да се спрете на по-неутрален стил в декорацията на общия ви дом, който да се харесва и на двама ви.

2. Ще трябва да бъдете по-толерантни към хигиената и чувството за ред на половинката си.

Хората са различни по отношение на хигиена и чувство за ред. Някои индивиди са супер организирани и дори педантични, като всичките им гардероби/шкафове и чекмеджета са подредени по конец. Други хора обичат да живеят в творчески хаос. Едни не спират да „разхождат“ парцала и домът им винаги свети от чистота, а други трупат мръсните чинии в мивката цяла седмица. Ако партньорите са в тези две крайности, това би бил голям проблем в съжителството им. Очевидно е, че и двамата ще трябва да направят компромиси в това отношение.

3. Ще трябва да проявите толерантност и към стила на спане на половинката си.

Има хора, които предпочитат да спят в затъмнена стая на пълна тишина. Други предпочитат да спят на фоновия шум на телевизора, трети спят на отворени врати/прозорци. Обикновено всеки човек си е създал навик в това отношение, но ако половинката му не прояви разбиране, това може да наруши съня му трайно. Освен това ако тук не направите компромис, не след дълго половинката ви може да се изнесе да спи в друга стая, с което не би трябвало да се примирявате.

4. Ще трябва да се разберете и за честотата на сексуалния си живот.

Когато двама души са със статут гаджета и се виждат само вечер, те правят секс когато искат и имат възможност за това. Когато обаче заживеят под един покрив, те трябва дори негласно да се разберат кога ще се отдават на ласки. Единият партньор може да има желание за секс четири пъти седмично, предимно сутрин. Другият може да има желание за това предимно вечер и то в почивните дни. Идеята е да се „срещнете“ някъде по средата, така че и двамата да сте доволни.

5. Ще трябва да бъдете по-толерантни и към разбирането за почивка/ваканция на половинката си

Вие можете да обичате да прекарвате отпуските си, мързелувайки на някой плаж с коктейл в ръка, но ако половинката ви предпочита по-екстремните преживявания като гмуркане, скално катерене и т. н., това ще създаде проблеми във връзката ви. Не е редно да се разделяте по време на отпуск, за това най-разумно е да си организирате ваканции, които да са смесица от почивка и приключения.

6. Вие ще трябва да направите компромис и по отношение на родителския стил на половинката си

Ако нещата помежду ви вървят добре, вероятно с любимия ви човек ще се решите да си имате дете. Тук също ви предстои един голям компромис. Вие може да смятате, че ще сте супер грижовна майка-тигрица на хипотетичното ви дете, а любимият ви да харесва по-разкрепостения начин на възпитание – например да позволява всичко на децата си, да не изпада в паника от всяка тяхна рана и т. н. В името на бъдещото ви семейство обаче, ще трябва да достигнете до някакъв консенсус за това как точно ще отглеждате и възпитавате децата си, когато те се появят.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари