IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ползите от това да НЕ бъдете приятели с бившия

11 януари 2015 13 00

Не създавайте приятелство, от което нямате нужда

Кадър от филма "Jeux d'enfants"; Снимка: outnow.ch

Кадър от филма "Jeux d'enfants"; Снимка: outnow.ch

След раздялата много двойки си обещават да запазят приятелски отношения помежду си. В това, разбира се, няма нищо лошо – стига наистина да го чувствате и в по-добрия случай вие самите да сте инициаторът на раздялата. Само по този начин ще си спестите рисковете отново да бъдете наранени, дори само докато сте в ролята на „приятел“.

Всъщност по-добре изобщо не се опитвайте да създавате приятелство там, където доскоро е имало любов. За ваше добро е. Има много ползи, които ще ви убедят, че е по-добре да си намерите нови приятели, отколкото да се опитвате да трансформирате бившия си в такъв:

Няма да ви се налага да търсите неговото одобрение за новото си гадже

Когато започвате да се срещате с някой нов мъж, вие дори несъзнателно търсите одобрение и подкрепа от вашите приятелки. Не мислите ли, че би било много странно да очаквате подобно нещо от бившия си? Да не говорим, че в повечето случаи той едва ли ще бъде откровен с вас и без дори да подозирате може да ви настрои негативно към иначе свестен мъж.

Вие също не трябва да се преструвате, че не ревнувате дори малко от следващата му приятелка

Няма нищо лошо в това да искате да забравите своя бивш, като го изключите напълно от съзнанието си. Нали знаете – далече от очите, далече от сърцето. А най-хубавото е, че няма да ви се налага да усещате неприятното чувство на ревност, когато видите „приятеля“ си с новата му любима.

Не е нужно да се чувствате неудобно, осъзнавайки, че между вас всъщност няма основа за приятелство

Няма нужда да влошавате спомените си за вашата връзка, осъзнавайки колко зле продължавате да се разбирате – особено, когато сте извадили секса от уравнението. Не бъдете приятел с човек, с когото просто не можете да имате приятелски отношения.

Ако останете приятели, гарантирано поне още веднъж ще правите секс

Неведнъж сме говорили за това колко лоша идея е да правите секс с бившия си, дори когато смятате, че сте „застраховани“ най-вече емоционално. За да не рискувате и да сгрешите, по-добре дръжте бившата си половинка далеч от вас и вашето легло.

Ще ви бъде трудно да се справите и с втора раздяла

Въпреки вашите най-добри намерения, сприятеляването с бившия едва ли ще продължи дълго. Ако вече веднъж сте преживели тежко вашата любовна раздяла, със сигурност няма да ви е все едно, когато се стигне и до приятелската ви такава.

Няма да ви се наложи да обяснявате новата ситуация на близки и родители

Някак странно е да представяте доскорошното си гадже като само ваш приятел. Спестете си нуждата да отговаряте на досадни въпроси и по-добре изобщо не попадайте в подобни драматични ситуации.

Вече няма да е нужно да се преструвате, че харесвате приятелите му

Това със сигурност ще ви стимулира да вземете по-лесно правилното решение!

Ще се почувствате по-добре да премахнете някой от живота си, който не ви влияе добре

Направете го за себе си.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Тео ( преди 9 години )
Пълни глупости, и то на търкалета! "Ако останете приятели, гарантирано поне още веднъж ще правите секс" - товаааа ... от къде го измислихте?!? Направо си е черешката на тортата! Когато човек гледа отгоре на нещата, е напълно способен да затвори една страница от живота си и да продължи друга, без да е необходимо да изгаря предната, или да я прочита отново :). Но много малко хора успяват да останат приятели, или, защото единият е силно наранен или заради дребнавост.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
acca ( преди 9 години )