IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо рискът в любовта си заслужава

23 януари 2015 12 51

Когато става въпрос за връзки, по-добре да бъдете хазартен тип

Кадър от филма "The Notebook"; Снимка: outnow.ch

Кадър от филма "The Notebook"; Снимка: outnow.ch

Когато срещнете човек, когото наистина харесвате, във вас започват да се събуждат непознати до този момент страхове. Страхове, че нещата няма да се получат, че ще бъдете отхвърлени или наранени.

И макар апокалиптичните сценарии в главата ви да са ужасяващи, струва си да поемете риска. Защото е по-добре да се опитате и да се провалите, отколкото изобщо да не опитате никога.

Ако все още не сте сигурни защо рискът в любовта си заслужава, ето няколко основателни причини, които може би ще ви убедят:

1. Рискът срещу наградата

Ако сте достатъчно смели да поемете риск, има 50% вероятност да спечелите. Може би, приемайки срещата, за която не сте сигурни, вие ще срещнете точния мъж за вас. Наистина ли искате да пропуснете възможността да ви се случи подобно красиво нещо? Дори и нещата да не се получат по начина, по който ви се е искало, не е ли по-добре, че все пак сте имали хубавите моменти, отколкото нищо?

2. Опит и натрупване на знания

Дори и този мъж да разбие сърцето ви, след няколко месеца, половин година или дори цяла година – вие ще бъдете наред и ще сте научили много за любовните взаимоотношения. В бъдеще, когато сте готови да обичате отново пък, ще знаете много повече за връзките и ще може да прилагате уроците, които сте научили.

3. Болката е част от живота

Вие не може да се затваряте в себе си и да не давате възможност на никой мъж да ви доближи, само защото той би могъл да бъде поредното разочарование. В крайна сметка в живота има както добри, така и лоши моменти, а болката е нормална част от съществуването на всеки човек. Вие не бихте могли да избягате от разочарованието, така че по-добре дайте шанс на съдбата да ви срещне с подходящия човек за вас.

4. Прекрасни спомени

Това е нещо, което никой не може да ви отнеме – спомените. В началото те могат да бъдат болезнени, но след време, когато раната зарасне, само ще се радвате, че сте изпитали подобни хубави изживявания.

5. Всъщност вие самите искате да рискувате

Дори да не си го признавате, на вас ви се иска да се впуснете в поредната любовна история. И в това няма нищо лошо, защото тя може да има хубав завършек и да се отличава от всички предишни.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари