IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как сами усилвате мъката след раздяла

15 февруари 2015 15 19

Причините, заради които се чувствате още по-нещастни

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Раздялата – всеки човек я е преживявал поне веднъж в живота си и макар да изглежда страшна, тя със сигурност не е краят на света. Обикновено нежеланата раздяла действа депресиращо и потискащо в продължение на много време.

Именно в този кризисен период човек се опитва да намери начини, с които да облекчи болката. Парадоксалното е, че често той прави неща, които не само не помагат, ами напротив – влошават ситуацията и усилват любовната мъка.

В случай, че вие самите в момента се намирате в период след раздяла, разберете от какво трябва да се пазите, за да спрете да страдате:

1. Алкохолните напитки

Те могат да ви накарат да се чувствате добре само за няколко часа, но няма да решат вашия проблем генерално. Освен това на следващия ден рискувате да се събудите с махмурлук, а защо не и до човек, когото смътно си спомняте от предишната вечер.

2. Гледането на филми, в които се разказва за история като вашата

Какъв е смисълът да гледате нещо, което няма да ви разсее, а ще ви накара да мислите още повече за болезнената раздяла? Други забранени филми са романтичните такива, като например „Тетрадката“ – те само дават илюзорна надежда, от която определено вие нямате нужда. Ако все пак искате да гледате филм, изберете комедия или такъв, който ще ви накара да не мислите за собствените си лични драми.

3. Цупенето дълго време

Да, раздялата е нещо тежко и неприятно. Вие имате право да се чувствате зле, но не и да спирате живота си като цяло. Ако ви е необходимо, останете си у дома 1-2 дни, плачете, крещете или казано с други думи – направете всичко, от което имате нужда. След това обаче се вземете в ръце и продължете живота си. Никой не казва, че мъката ви трябва да изчезне автоматично, просто не трябва да позволявате тя да ви погълне напълно.

4. Постоянното изпращане на съобщения или позвъняванията с цел сдобряване

Престанете да се залъгвате с напразни надежди – това само ще удължи агонията ви. Раздялата означава, че всичко между вас и другия човек е приключило. Ако продължавате да го търсите често, ще изглеждате като преследвач или някой побъркан човек.

5. Намирането на заместител

Много хора смятат, че могат да излекуват разбитото си сърце с любовта на някой друг. В това има известна доза истина, но не съвсем. Новият човек може да измести предишния, само ако вие самите сте готови за това и му позволите. Ако все още страдате и сте уязвими, значи моментът за нова връзка определено не е подходящ.

6. Повтарянето на мантрата „Всички мъже са еднакви“

Макар хората да си приличат по много неща, в крайна сметка всеки от нас е различен и именно в това е неговият чар. Само защото в момента страдате заради някой мъж, не означава, че всички мъже биха ви накарали да се чувствате по този начин. Не губете надежда, че рано или късно ще срещнете подходящ партньор.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари