IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хубавите страни на връзката от разстояние

2 март 2015 12 01

Не всичко е толкова лошо, колкото изглежда на пръв поглед

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Въпреки че връзките от разстояние са предизвикателство, с което не всички хора се справят, те могат да имат и своите хубави страни. Много жени и мъже смятат, че поддържането на подобни отношения е мисия невъзможна, заради хилядите пречки и особености.

Истината е, че двойките, които живеят на различни места в много случаи изпитват по-голяма удовлетвореност от връзката си. Не е ли това причина и вие да опитате, в случай, че вече не сте го направили? Всъщност в много пъти не разстоянието „убива“ връзката, а съмнението, което е подхранвано от негативизъм.

Ако все още не вярвате, че връзките от разстояние си струват, ето и някои положителни страни, които ще ви убедят:

1. Опознавате се много добре

Въпреки разстоянието помежду си, в този случаи жената и мъжът се чуват много по-често, отколкото ако живеят в един град или дори в едно жилище. Обикновено разговорите им са по-дълбоки, смислени и по този начин двойката развива комуникативни умения и навици, които помагат на връзката им в дългосрочен план.

2. Оценявате партньора си още повече

Партньорите, които живеят далече един от друг, полагат много повече усилия за половинката си. Те се опитват да правят всичко по правилния начин, за да не се стига до конфликти. Умеят да виждат любимия си човек по-обективно, тъй като той невинаги е при тях, за да замъглява съзнанието им с присъствието си. Освен това тези хора не приемат партньора си за даденост и се държат повече от чудесно, когато го видят, защото ценят повече времето, прекарано с него.

3. Винаги ще има нещо, което да очаквате с нетърпение

Това може да бъде едно телефонно обаждане, съобщение, кратка среща, пътуване или нещо друго вълнуващо. Не е ли хубаво винаги да има нещо, което да ви държи в сладко напрежение, нещо за което да мечтаете и което да очаквате с нетърпение?

4. Романтиката е истинска част от връзката ви

Връзката от разстояние ще ви даде шанс да изразите себе си по начин, по който иначе не бихте постъпвали, ако вашият партньор беше физически постоянно до вас. Това означава, че вие полагате повече усилия, за да бъдете креативни и романтични.

5. Разстоянието подхранва желанието

Нещо винаги е по-сладко, ако е забранено или пък... недостижимо поне в този момент. Ето защо връзката от разстояние постоянно подхранва желанието между двама души. Това е добре, защото по този начин се забавя моментът, в който рутината побеждава страстта (или поне я притъпява доста често).

6. Създавате си повече запомнящи се моменти

Когато имате ограничено време с даден човек, всеки миг от него е по някакъв начин специален. Всяка минута се запечатва в съзнанието ви и дори да правите нещо на пръв поглед нормално, за вас то е много специално и остава за дълго в съзнанието ви.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

емо ( преди 9 години )
7.прихващате трихомони от иначе скромната очиларка, незнайно как, тя ви убеждава че е съвсем нормално това, на всички жени им се появявали от ... въздуха
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар