IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правилата на отворената връзка

9 април 2015 10 34

Ако обмисляте подобна възможност, най-добре се запознайте с материята

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Да правите секс с някой друг, освен с половинката си, автоматично изглежда като най-подлото нещо на света, като непростима изневяра. Освен ако не се намирате в отворена връзка.

Най-общо казано подобни отношения са уговорени от партньорите предварително, като те дават право на мъжа и жената да имат сексуални изживявания с други хора, освен с човека до себе си.

Въпреки че отворените връзки все още са тема табу, има двойки, които предпочитат този избор пред моногамията. В случай, че и вие самите обмисляте идеята да „отворите“ своята връзка, първо трябва да помислите за някои важни неща. Ако пък искате да направите всичко перфектно, трябва да следвате определени правила.

Ето ги и тях:

1. Разберете какво наистина означава отворена връзка

Много хора смятат, че връзките от разстояние всъщност са отворени. Двамата партньори се виждат с други хора, когато са сами, но не обсъждат темата. Отворената връзка изисква честност и откровеност, ето защо тя е нещо различно. Отворената връзка признава, че мъжът и жената могат да задоволяват сексуалните си нужди с други хора без това да се превръща в проблем. Иначе в останалите случаи – ако наистина сте в хармония с това, което правите – защо го пазите в тайна?

2. Бъдете сигурни, че избирате отворена връзка заради правилните причини

Искате подобна връзка, само за да бъдете с други хора? Или по-скоро имате интерес към чисто физически отношения с тях, но държите да запазите своята емоционална, духовна и сексуална връзка с постоянния си партньор? В основата на отворената връзка стои обичта към вашата половинка, която поставяте на първо място, пред всички други. Ако искате да имате любовна и сексуална връзка с повече от един човек, значи вашето решение е полиаморията.

3. Говорете откровено с партньора си

Бъдете честни с половинката си и двамата установете определени „норми“ и „правила“, свързани с отворената връзка. Докато не изясните напълно положението, не предприемайте нищо. Разберете се доколко откровени трябва да бъдете един с друг и каква точно информация трябва да си разказвате. Ще се информирате ли преди срещата с друг човек или чак след нея? Това са неща, за които задължително трябва да говорите.

4. Кажете на другите си партньори

Всеки, с когото искате да имате сексуални отношения извън връзката ви, заслужава да знае истината предварително. Намерете деликатен начин, по който да кажете на човека, че го намирате за наистина привлекателен и че в момента сте в отворена връзка с партньора си, така че има някой в живота ви. Опитайте се да отговаряте максимално честно на въпросите, които ви задават (ако имат такива).

5. Грижете се за здравето си

Ако сте решили да бъдете част от отворена връзка, бъдете отговорни по отношение на здравето си, както и това на вашата официална половинка. Винаги ползвайте предпазни средства и не рискувайте доброто си здравословно състояние. Не бихте искали и партньорът ви да постъпва безразсъдно, нали? Тогава не си позволявайте да го правите и вие.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Yana ( преди 9 години )
До Хм...: Съгласна съм с това мнение.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Хм... ( преди 9 години )
В Библията пише - ,,Не прави другиму това, което не искаш да правят на теб.,, Наистина ли се налага? Изглежда ми повече като ,,не е лошо мъжът да се пусне да се поразходи,,. За жените би било много сложно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар