IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как ходят по срещи в различните краища на света

20 април 2015 11 01

Интересни факти за любовта, които ще ви заинтригуват

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Излизането по срещи може да бъде вълнуващо, но понякога и объркващо преживяване.

Срещите дават възможност да прецените дали си пасвате с някого и бихте могли да опитате да бъдете истинска двойка, дали е по-добре да оставите нещата по-несериозни или пък директно трябва да се ориентирате към някой друг.

България е от модерните страни, в които срещите са нещо напълно нормално, а отдавна много норми и забрани вече са изчезнали. В други страни обаче остарелите традиции все още диктуват поведението на двойките или поне на голяма част от тях. Ето и отговора на въпроса: Как ходят по срещи в различните краища на света?

1. Правителството на Сингапур влиза в ролята на мачмейкър

Младите и образовани граждани на азиатската държава не бързат с бебетата или поне не в размера, необходим за поддържане на числеността на населението в нормални нива. Ето защо правителството на Сингапур решава да влезе в ролята на мачмейкър, макар и без голям успех. То започва да предлага „стимули“ на тези, които се възприемат като привлекателни и млади професионалисти. От романтични лунни круизи до чаени партита – всичко в името на повече двойки и повече бебета!

2. В Исландия има голяма опасност да се срещаш със свой роднина

Негостоприемната среда и ограничената пътна инфраструктура на Исландия означава, че в страната не пристигат много желаещи да живеят там. Прекият резултат е, че населението на държавата е сравнително малко и много от жителите са роднини. Ето защо съществува голям риск човек да излезе на среща с някой свой братовчед! За да осъзнаете колко точно зле са нещата, трябва да знаете само, че в Исландия има мобилно приложение, наречено „Сousin Alarm“, с което човек може да избегне неприятни „роднински срещи“.

3. Срещите в Близкия Изток са забранени или крайно строги

Едва ли някой ще се изненада, че все още страните в Близкия Изток предпочитат уредените бракове пред западните любовни традиции. Училищата са разделени за момичета и момчета, има наложен полицейски час и дори срещата между мъж и жена, чийто брак е уреден, е следена строго от техните семейства.

4. Японските мъже са донякъде апатични към реалните срещи

Япония е известна с насърчаването на странни сексуални стереотипи и фетиши, които могат да ви накарат да се почувствате, сякаш сте дама, идваща от 17-ти век. Манията на японските момчета „да се срещат“ с неодушевени предмети като тела-възглавници и електронни играчки, съчетано с парализиращ страх от отхвърляне, са ги направили апатични към срещите с реални момичета.

5. Необвързаните жени в Китай са изключително малко

Китай от своя страна е изправен пред обратния проблем – има прекалено голям интерес към жените в тази страна. Това се дължи на факта, че повечето семейства предпочитат да имат момче, а не момиче. Резултатът от този демографски проблем е, че дамите в Китай са станали доста селективни по отношение на партньорите си.

6. Неомъжените жени в Индия могат да бъдат застрашени

Има различни индийски култове, като всеки има свое уникално тълкуване на смисъла на религиозните текстове. Някои от тях обаче имат реално насаждане на омраза към двойките, които не са сключили брак. Членове на фанатична хиндуистка група, наречена Шри Рам Сене, атакували жени, които били на среща с мъже от друга вяра в едно заведение. Същата група още заплашила, че мъже от нея ще се омъжат насила за неомъжените жени, които са излезли на среща на Свети Валентин.

7. Преди брака в Индия младоженците се следят и с частни детективи

Браковете в Индия представляват предимно бизнес договореност между две семейства, на базата на взаимните им финансови възможности. Ето защо, за да се гарантира здравата съдба на всяко семейство, се наемат частни детективи, които провеждат задълбочено проучване преди брачната церемония. Разбира се, това не важи за всички двойки, но все пак съществува като явление.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари