IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Няколко вечни истини за любовта

29 април 2015 13 02

Които значат много в отношенията между мъжа и жената

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Без значение дали сте безнадеждни романтици или пък по-скоро гледате прагматично на любовта, едва ли може да отречете, че човек не може да живее пълноценно, ако няма любим човек до себе си. Всяко живо същество, в това число и ние хората, се нуждаем от обич.

Любовните отношения обаче не идват с инструкции за употреба и човек трябва да се учи „в движение“, докато изгражда своята връзка.

Има няколко вечни истини за любовта, които със сигурност ще ви помогнат да бъдете по-подготвени и по-лесно да влезете в образа на страхотния партньор.

Ето и кои са те:

1. Трябва да се научите да бъдете добри в любовта

Не мислете, че е достатъчно само да срещнете подходящата половинка и нещата ще се наредят магически. За да имате хепиенд с любимия човек, трябва да полагате усилия за вашите отношения. Човек трябва да бъде добър и да инвестира във връзката си, за да се радва на добри резултати. Точно както във фитнеса – първо полагате усилия и чак след това виждате желаните резултати.

2. Да промените себе си, за да се харесате на някого, никога не е добра идея

Човек не бива да се представя за някого, който не е, защото в крайна сметка истината дори след време ще изплува. Друг е въпросът, че ако пък дълго време се опитвате да промените себе си (насилствено), има голям шанс да изгубите своята идентичност. А именно тя е ценна и ви прави по-различни от всички останали. Не бъдете други хора, само за да се харесате на някого. Ако го правите – то направете го само заради себе си и защото знаете, че така ще бъде по-добре за самите вас.

3. Очаквания? Може да им кажете „сбогом“

Много хора смятат, че ако намерят човек, когото харесват, с него всичко ще бъде перфектно през целия им съвместен живот. Именно тези хора обаче забравят, че всички взаимоотношения са свързани с предизвикателства и несъгласия. За да не бъдете разочаровани, най-добре захвърлете всички очаквания или поне се опитайте да ги намалите. Запомнете също така, че няма перфектни хора, перфектни връзки и перфектни бракове. Един човек обаче може да се окаже идеалният за вас, ако успеете да намерите освен любовта, баланса и комфорта във връзката ви.

4. Няма нищо лошо в онлайн запознанствата

Години след като интернет завладя света, стигмата по отношение на онлайн запознанствата е почти история. Все пак, бъдете внимателни, когато се запознавате с нови хора – също толкова внимателни, както ако видите някой за пръв път в заведение. Ако в момента започвате отношения с човек, с когото сте се запознали в интернет, не бъдете прекалено предубедени, само защото запознанството ви е стартирало онлайн. Голяма част от двойките днес са се запознали именно с помощта на киберпространството.

5. Правилният човек за вас няма да дойде в „опаковката“, която очаквате

Важното е да отворите очите и сърцето си, както и да се сбогувате със задължителните неща, които според вас трябва да притежава половинката ви. Ако например искате вашият мъж да бъде висок, не изключвайте възможността да намерите любовта в не толкова високите господа.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Веса Лалова ( преди 8 години )
Донякъде мога да се съглася със статията,но не напълно.Малко звучи сякаш автора е имал лош опит със задушаващ любим.Но все пак не трябва ли да си имал опит и с двата типа любов за да можеш да ги разбереш и определиш.И дали можем изобщо да ги определим,може пристрастяващата любов при която и след 20 год пак си луд по-човека до теб да е истинската(има такава-да)...Ние не сме богове за да знаем,ние можем само да си определяме за самите нас кое е истинско. И явно всички имаме различна представа за любовта.Иначе много от написаните неща в статията,че са верни,верни са...Но и някак граничат с хладност и безразличие...Напомнят ми на една по-мъдра любов,но дали тя е истинската всеки си решава.Повечето хора копнеят по-чувствата от първата им луда любов.Само нея определят като единствена.Може би защото с възрастта ако хората са се отказали да обичат лудо стават по-мъдри,но и по-лесно се примиряват и с проблемите и с разстоянието и със загубата на една любов.Изобщо драмата е намаляла доста при дефиницията за истинска любов описана в статията,но с нея и трепета,безрасъдството,уникалният вкус към живота които придава само пристрастяващата любов.Коя е истинска-може би и двете,но аз предпочитам пристрастяващата.Ако нешо ще е до мен за цял живот предпочитам,да си го желая през цялото време.Въпрос до вкус,разбирания и възможности.. :)))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар