IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да останете оптимисти, ако дълго време сте необвързани

5 май 2015 11 15

Животът не свършва, само защото нямате половинка

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Статус „необвързана“? За някои дами това е преимущество, защото могат да правят каквото искат с живота си, докато на други им е писнало да бъдат дълго време без близък човек до себе си.

Ако вие се причислявате към втория тип – не се притеснявайте, защото точният човек ще се появи рано или късно. Докато настъпи този момент обаче, ето няколко начина, с които ще запазите своя оптимизъм и вяра в любовта:

1. Научавате се кое е важно, макар и индиректно

Казват, че човек се учи от собствените си грешки. Това е вярно, но не изключвайте възможността да научите много за живота и връзките от свои приятели. Докато те се влюбват, а след това изпитват разочарования, вие сте хората, които гледат всичко отблизо, но все пак безпристрастно. Хубавото е, че когато сърцето на ваша приятелка бъде разбито, ще можете да си извадите изводи и да не допускате нейните грешки. Не пренебрегвайте опита на другите, а се учете от него.

2. Вие сте повече себе си

През времето, когато сте необвързани, вие имате възможност да формирате своята личност и то без чужда намеса. По този начин ще дадете пълна свобода на желанията си, ще можете да се отдадете на своите страсти и хобита. Ще се научите, че заслужавате уважение от половинката си и шансът да се задоволите с нещо по-неподходящо намалява драстично.

3. Променете списъка с желанията си

Ако да си намерите гадже е единственото, което искате, нормално е да се разочаровате, че все още сте необвързани. Ето защо е важно да имате цели, които са свързани с други области, освен любовта. Съсредоточете се върху работата си, някое свое хоби, пътуване и т. н. По този начин няма да се чувствате така, сякаш животът ви не върви, ако продължавате да бъдете необвързани.

4. Наслада от победата

Ако дълго време сте чакали подходящия човек, когато той се появи, вие ще бъдете много щастливи. Много по-щастливи, отколкото ако сте имали постоянно връзки преди това. Огромното щастие, наред с любовта, е наградата, която заслужавате.

5. Не сте виновни вие

Освен ако нямате критерии, които Брат Пит или някой друг холивудски красавец не може да покрие, разбира се. Не искайте неща, които не може да получите или казано по друг начин – забравете за господин Съвършен, защото няма такъв. В случай, че имате реални желания, относно партньора си обаче, не се притеснявайте, че проблемът е във вас, тъй като още сте сами. Просто подходящото време да срещнете половинката си все още не е дошло.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари