IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-глупавите лъжи, които мъжете казват на раздяла

27 май 2015 12 45

Клишета, с които господата смекчават доста по-грубата действителност

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Никой няма да се радва да бъде зарязан, но още по-зле е, когато той бъде зарязан с наистина неубедително извинение! С малки изключения честността винаги е най-добрата политика, на която трябва да заложите, ако искате да се разделите с даден човек.

Все пак не забравяйте да бъдете тактични, защото така или иначе ще нараните чувствата на другия – нека поне не разбивате сърцето му на малки парченца.

За жалост обаче, малко са хората, които се осмеляват да казват истината в очите – още по-малко дори са мъжете, които го правят. Те често използват „смешни“ извинения или казано по друг начин – „откровени лъжи“, с които се опитват да оправдаят постъпката си. В по-голямата част от случаите господата действат по този начин, защото искат да си спестят твърде „емоционалните реакции“ на дамите.

Ето и кои са най-глупавите лъжи, които мъжете казват на раздяла:

„Не си виновна ти, а аз“

Това е едно от класическите изключително лицемерни извинения, които много представители на силния пол използват. Според тях по този начин жената трябва да се почувства по-добре, но... изненада – това по никакъв начин не се получава!

„Ти си страхотно момиче/страхотна жена, но....“

По този начин мъжете също увъртат и така и не споделят какви са истинските причини да вземат това категорично решение. Жените нямат нужда да се чувстват страхотни, те вече знаят, че са такива. Освен това на раздяла подобно твърдение звучи доста лицемерно!

„Ти си прекалено добра за мен“

Това оправдание наподобява точка 2 и е също толкова безумно! Мъжете, които използват подобно твърдение си мислят, че едва ли не жестът им трябва да бъде приет като услуга, а не зарязване! Е, нито една жена няма нужда от такива „комплименти“.

„Не съм готов за връзка“

Това извинение също е едно от любимите на мъжете. Все пак, ако беше истина – защо изобщо са започвали отношения, за които „изведнъж“ са осъзнали, че не са готови? Всъщност по този начин господата искат да кажат: „Аз съм твърде страхлив, за да ти кажа, че не искам да бъдем повече заедно“.

„В момента съм страшно зает с работа и нямам време за личен живот“

Колко време отнема на човек да изпрати кратко съобщение? Или пък да подели времето си за вечеря със своята приятелка? Истината е, че когато има желание, винаги се намират и начини/възможности. Просто мъжете нямат достатъчно желание и използват глупави фрази като тази, за да се разделят с половинките си.

„Ти заслужаваш някой по-добър“

Друг вариант на „Ти си по-добра от мен“. Освен това, ако приемем дори за секунда, че това е вярно – кой е той, че да решава вместо вас?

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 8 години )
До Анонимен: Да, но аз препочитам да ми кажат в очите, че няма да се получи, отколкото да продължавам да се надявам докато не ми се обаждат. Никой не обича да си губи времето с напразни надежди.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
кики ( преди 8 години )
Само първия път когато разкарвах гаджето си използвах тези думи.И то всички.Резултатът беше сълзи и молби от нейна страна в продължение на часове,а беше след полунощ в колата.Имаше криза за бензин.Последва тежка настинка,антибиотици и т.н.След това директно казвах "Не те понасям до мен,не искам да те чувам и виждам,имам друга" и все в тоя род.И веднага си тръгвах.Повярвайте бързо и ефикасно е,а и няма да настинете
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 8 години )
Повечето просто спират да се обаждат.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар