IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Истините за любовта, които ми се искаше да знам по-рано

9 юни 2015 09 32

С тях всичко щеше да е по-лесно

Снимка: Age of Adaline

Снимка: Age of Adaline

Любовта е колкото красива, толкова и сложна. И макар че през годините може да се трансформира, тя винаги носи в себе си Ин и Ян – доброто и лошото. Често жените допускат грешки на любовния фронт, просто защото не са подготвени за това, което ги очаква. А всичко щеше да бъде толкова по-лесно, ако всяка дама знаеше няколко простички истини за любовта. Ето и кои са те:

1. Любовта трябва да бъде лесна, но все пак трябва да се боря за нея

Много често дамите си задават въпроси като: „Харесва ли ме наистина?“, „Ще се обади ли?“ и т. н. Истината е, че любовта трябва да бъде простичка и лесна – вие трябва да чувствате, че той наистина ви харесва и да нямате притеснения дали ще ви потърси или не. Истинската любов се усеща със сърцето, но това не означава, че за нея не бива да се борите.

2. Трябва да обичам на първо място себе си

В противен случай никога няма да повярвате, че заслужавате някой друг да ви обича. Ако не сте достатъчно уверени в себе си, вие винаги ще подхождате с недоверие и към своя партньор. Той може да ви обича, но вие трудно ще повярвате, че това наистина е така. Просто защото подсъзнателно самите вие се съмнявате, че заслужавате любовта на някого.

3. Има причина мъжете да се наричат „противоположен пол“

Неслучайно казват, че жените са от Венера, а мъжете от Марс. Но дори тук, на нашата си планета, дамите и представителите на силния пол са коренно различни в много отношения. Разликите между половете могат да бъдат видени в много отношения – от начин на мислене до начин на реагиране. Ето защо дамите не бива да очакват, че мъжете до тях ще правят точно това, което те самите смятат за правилно. Това би спестило много спорове.

4. Стремежите ми трябва да са към баланс и умереност в любовта

Силният пламък е способен да опустоши всичко и след това бързо да угасне. Емоциите, докато човек е влюбен, са нещо прекрасно и енергизиращо, но никой не може да живее постоянно по този начин. Дори като първоначалните силни емоции отминат, не се притеснявайте, идва друга също толкова хубава фаза на любовта. Ето защо трябва да търсите баланса в любовта, точно както при храненето, благодарение на която балансираност тялото ви получава всичко, от което се нуждае.

5. За да имам здравословна връзка, трябва преди всичко да уважавам себе си

Уважението е една от основите, върху която се градят истинските, сериозните и здравословните отношения. Ето защо вие трябва да уважавате себе си, а не само своята половинка. Същото важи и в обратната посока. Няма как да се чувствате щастливи с партньора си, ако не усещате уважение помежду си.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари