IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 изречения, които ще „уплашат до смърт“ партньора ви

7 юли 2015 14 10

Мислете преди да ги изстреляте без допълнителни обяснения

Снимка; outnow.ch

Снимка; outnow.ch

Комуникацията между двама души става по-лесна с времето, когато се опознаят по-добре. И все пак двата пола мислят по различен начин и „чуват“ различни неща.

„Имайки предвид колко много неща минават през собствената ни глава, представете си и какво преминава през ума на другия. Понякога се чудя как изобщо двама души се разбират!“, сподели психологът и експерт по връзките д-р Джаред ДеФайд.

Често мислите и казвате едно, а половинката ви разбира съвсем друго. Ето и кои коментари може да го/я „уплашат до смърт“:

„Мразя работата си“

Може би сте имали ужасен ден, но формулирано по този начин, другият чува: „Напускам работата си утре“.

Дотук! Приключих с всичко това!“

Тази реплика често се появява в спор/скандал и докато единият има предвид, че иска да прекрати разговора, партньорът му си мисли, че иска да приключи връзката.

„Той е сладък!“

Може и да сте обвързани, но не сте слепи и няма нищо лошо да оглеждате и другите мъже. Любимият ви обаче вероятно ще реагира много остро на подобна реплика, представяйки си как започвате да флиртувате с другия мъж и дори че го правите системно с други и скоро ще го зарежете.

„Разорени сме!“

Често този коментар се изрича, когато гледате нещо много скъпо и не можете да си го позволите в момента, но тъй като глаголът е много силен и като цяло еднозначен, е разбираемо защо събужда известни страхове и притеснения.

„Не съм сигурен/а, че искам деца“

Това не означава: „Никога няма да искам деца“, ала казано на глас може да попари надеждите на другия и да го обезкуражи.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари