IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жените не си падат по мъже с Поршета, а по тези с обикновени коли

28 юли 2015 15 27

Никой не би искал надут самохвалко до себе си в дългосрочен план

Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Голяма част от мъжете смятат, че жените масово са златотърсачки и вярват в това, че те налитат на техни събратя с лъскави коли като Порше. Ново изследване обаче разби тази теория и на практика доказа точно обратното.

Учени от университета в Мичиган са провели малък тест, в който 35 хетеросексуални жени е трябвало да оценяват привлекателността на двама мъже. Те са били наети актьори, като единият е трябвало да се прави на богаташ, а другият на „обикновено момче“. Жените са задавали на двамата участници конкретни въпроси, като ключов е бил този дали са спестовници или прахосници.

Резултатът е категоричен – 63 % са предпочели да излязат с този, който се е идентифицирал като по-спестовен.

„Когато един мъж е по-спестовен, предполагаме, че като цяло има висок самоконтрол. Това е желано качество от повечето жени“, призна Джени Олсън, съавторка на изследването.

Проучването продължило и във Фейсбук, където много потребителки обяснили, че търсят партньор, на когото да гласуват доверие, да разчитат и който няма да „издуха цялата си заплата за някаква лъскава играчка“.

Друго изследване, направено от университета в Минесота показва, че мъжете, притежаващи Порше може лесно да получат секс за една нощ, но не и връзка. Оказва се, че господата, които карат по-обикновени коли като Форд и Хонда, са по-привлекателни, именно защото вдъхват по-голямо доверие и надеждност.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари