IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Време е за раздяла, а любовта не си е отишла

18 август 2015 14 00

Как двамата души да се справите с болката?

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Хората се разделят по различни причини, но това не означава, че спират да се обичат. Решението е трудно и болезнено, ала чувството , че „нямаш избор” е по-силно. И все пак дори разделени, двама души избират да се справят с това препятствие в отношенията си заедно.

Ето и какви са най-често предприеманите стъпки от бившите, за да тушират болката:

- Дискутират дали решението е взаимно – никой не иска да бъде виновен и инициатор на раздялата, за това е хубаво да се сложат картите на масата и заедно да се вземе решението за раздяла.

- Фантазират как би проработила връзката им – идва момент, в който изброявате всички причини да бъдете заедно, но и тези да спрете „тази лудост” и в крайна сметка виждате, че нещата няма да се подобрят, защото единият ще остане неудовлетворен.

- Дават обет да не се виждат – поне за известно време, защото боли.

- Признават (макар и само пред себе си) какво няма да им липсва – това често е механизъм човек да се успокои, че прави правилното нещо.

- Избягват интимност – сексът може да обърка всичко и да замъгли разсъдъка ви. Ако смятате, че връзката ви е в задънена улица, но страстта я има, по-добре не ѝ се подавайте.

- Избягват да си пишат съобщения с емотикони – дори да са просто признак на някакво вълнение или радост, другият може да ги прочете грешно.

- Споделят щастливи моменти – когато си заедно с някого дълго време, се създават навици, а и силно приятелство. Дори да не сте двойка, не е грешно да споделите хубавите неща с бившия си партньор.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари