IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полезни съвети за необвързани

25 август 2015 14 30

С тях по-лесно ще управлявате любовния си живот

Меган Фокс вече е необвързана; Снимка: Getty Images

Меган Фокс вече е необвързана; Снимка: Getty Images

Необвързаните жени са изправени пред една и съща трудност – да намерят правилния човек. Разбира се, продължителността на търсенето е строго специфична при всяка дама и колкото и да ни се иска, все още няма универсални правила за „хващане на гадже“.

Но пък има полезни съвети за необвързани, с чиято помощ те по-лесно могат да управляват любовния си живот. Все пак статусът „необвързана“ не означава задължително, че в живота на въпросната дама няма мъже. Дори напротив – понякога има повече кандидати.

По тази причина всяка дама трябва да се научи да гледа по-реално на ситуацията, за да намери по-лесно своята точна половинка. В случай, че и вие спадате към групата на необвързаните дами, следващите съвети ще ви бъдат от помощ:

1. Бъдете настоятелни и казвайте това, което искате

Хубаво е човек да може да бъде уверен, честен и открит. Вие трябва да се стараете също да бъдете такива, тъй като го дължите не само на себе си, но и на хората, с които ще се срещнете по пътя. По-добре да сте наясно с „условията“ още в самото началото, отколкото да се заблуждавате. Така е по-добре за всички, повярвайте.

2. Гледайте реалистично на мъжете

Много хора правят една и съща грешка – в началото, смятат, че даден човек е идеален. „Той е страхотен, перфектен“, мислят си много жени. След време обаче за пореден път се убеждават, че въпросният мъж изобщо не е бил това, което са си мислели (или им се е искало да вярват). Още в самото начало от познанството си с нов мъж, не забравяйте, че нищо не е само черно и бяло. Ето защо е хубаво да виждате всички нюанси от характера на човек. Опитайте се да се абстрахирате за кратко от емоциите си, тъй като те ви пречат да виждате недостатъците в един мъж.

3. Не бъркайте тревожността с привличането

На чисто физиологично ниво чувството на тревожност може да бъде объркано с емоциите, които усещате, когато сте привлечени от някого. По тази причина е много важно да правите разлика между двете неща. Едва ли не ви се е случвало да започнете да искате още повече някой, който започва да се отдръпва от вас? Страхът да не го изгубите и да се почувствате пренебрегнати може да ви изиграе лоша шега, обърквайки го с романтични чувства.

Снимка: Кадър от филма "Valentine's Day"/outnow.ch

4. Не се опитвайте да манипулирате хората

Чувайки „манипулация“, може би правите асоциация с лъжи и контролиране. В света на връзките обаче съществува една по-деликатна форма на манипулация – старанието от ваша страна някой мъж да ви хареса повече си е вид манипулация. Ако някой човек не е за вас, подобни преструвки само биха забавили края на вашите отношения, което така или иначе не е полезно за вас. Колкото и клиширано да звучи – най-добре просто бъдете себе си, защото това сте вие и дори да се преструвате в началото, едва ли бихте могли да го правите цял живот.

5. Тръгнете си, ако не получавате достатъчно интерес или уважение

Все пак това са две изключително важни предпоставки за започване на една стабилна връзка. Ако в самото начало мъжът нито показва нужния интерес, нито нужното уважение – какъв е смисълът изобщо да му давате шанс?

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари