IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Думите, с които вбесявате партньора си

12 септември 2015 10 44

По-добре се въздържайте от използването им

Кадър от филма "The Break-Up"; Снимка: outnow.ch

Кадър от филма "The Break-Up"; Снимка: outnow.ch

Всички двойки имат моменти, в които не са на едно и също мнение. Обикновено тогава те започват да спорят, а понякога разприте прерастват в скандали. Някои партньори използват твърде грозни думи по време на тези „езикови схватки“, които не само целят да обидят партньора им, но и го вбесяват.

Не си мислете обаче, че само с очевидните „лоши“ думи може да подлудите половинката си. На пръв поглед обикновени думи са способни да нанесат много повече щети, отколкото предполагате. Вероятно вече се сещате за някои от тях, защото като цяло те са универсални.

Ето и кои са думите, с които със сигурност може да вбесите своя партньор:

„Нищо“

Обикновено това е отговорът на въпроса: „Какво има?“. И двамата обаче знаете, че „нищо“ е много далеч от истината, защото очевидно има Нещо. Обикновено една проста думичка като „нищо“ е способна да отприщи разгорещени спорове. С използването на отговора „нищо“ вашият партньор иска да ви каже: „Много добре знаеш къде е проблемът“. Лошото е, когато наистина не разбирате какво се случва, заради което може да ви обвинят в безчувственост.

„Сериозно?“

Когато използвате тази дума-въпрос заедно с раздразнен тон, вие буквално предизвиквате половинката си също да избухне срещу вас. Едва ли по време на спор партньорът ви иска да се шегува и ще говори неща, които не смята за сериозни.

„Както и да е“

Със сигурност не е както и да е, защото заради определено нещо се е стигнало до някакъв конфликт между вас. Не може с лека ръка да кажете „както и да е“ и да очаквате, че от другата страна няма да предизвикате прилив на агресия. Това е сякаш хвърляте бомба, а след това първи бягате от „местопроизшествието“.

Снимка: outnow.ch

„Няма значение“

Това е почти равнозначно на „както и да е“, така че не очаквайте да предизвика по-различна реакция у половинката ви. Човекът до вас със сигурност иска да знае какво точно се случва с вас, защото едва ли има някой, на когото му е приятно да гледа нацупената физиономия на партньора си.

„Добре“

Това е изключително манипулативна дума, когато се използва по време на спор. С нея вие позволявате на половинката си да има последната дума, но ясно показвате, че не сте съгласни с чуждото мнение. Сякаш партньорът ви чува: „Ти не си прав, но в момента не ми се спори повече с теб, така че искам да приключим“.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари