IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фразите, които щастливите двойки си казват

27 септември 2015 09 01

Вие използвате ли някои от тях?

Кадър от филма "Sex Tape"; Снимка: outnow.ch

Кадър от филма "Sex Tape"; Снимка: outnow.ch

Преди време ви разказахме кои са начините, по които щастливите двойки се разбират без думи. Здравата връзка обаче не се основава единствено на невербалната комуникация, но и на вербалната.

Вероятно знаете, че има думи или фрази, с които само за няколко секунди може да влудите своя партньор. Разбира се, има и такива, с които може да го успокоите или да заздравите отношенията си.

В крайна сметка не ви коства много да кажете няколко думички, с които да зарадвате партньора си и да му покажете, че е важен за вас и държите на него. Ето и кои са фразите, които щастливите двойки използват:

1. „Можем да го направим“

Тук е много важно, че се използва множествено число, а не единствено. Това доказва, че гледате на връзката ви като на сериозна и вече сте на етапа, в който мислите за общо бъдеще с този човек. Освен това, когато имате проблем – тези няколко думи могат да прозвучат наистина мотивиращо и успокояващо.

2. „Разбирам те“

Тези две думи, употребени в сериозен разговор, са изключително ценни. Много двойки имат проблем с комуникацията – карат се, но реално не умеят да говорят за проблемите си. Дори и да го правят обаче, партньорите трябва да имат желание да разберат своята половинка и неговата гледна точка. Ето защо „разбирам те“ е толкова ценна фраза.

3. „Обичам те“

Понякога клиширано, но все така заредено с голяма сила. Тези две думи са изключително важни, дори да не си ги казвате всеки ден. И жените, и мъжете имат нужда да чуват, че са обичани. Разбира се, трябва да показвате любовта си и нагледно, но все пак не чакайте да казвате „Обичам те“ само на Свети Валентин.

4. „Благодаря ти“

Да, вие сте двойки и партньорите винаги трябва да се подкрепят, да си помагат. Никой обаче не е задължен да се грижи за вас – това е негов личен избор. Когато половинката ви направи нещо мило за вас, се чувства страхотно, когато го възнаграждавате с „Благодаря ти“. Тези две думи, също като „Обичам те“, се старайте да казвате по-често.

5. „Извинявай“

Всеки прави грешки и няма нищо срамно в тях, стига да си ги признае и да съжалява искрено за тях. Осъзнатата грешка е ценен урок, даващ ни необходимия житейски опит. Ето защо е важно да можете да казвате „Извинявай“, когато сте сгрешили. Само една дума, а може да ви спести много главоболия, скандали и проблеми.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари