IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да разберете дали излизате с психопат?

29 декември 2015 16 15

Следете колко често се прозява

Снимка: Outwatch

Снимка: Outwatch

Понятието „психопат“ звучи доста притеснително, така че вероятно бихте искали да знаете дали излизате с такъв. Учените могат да ви помогнат, тъй като наскоро направиха ново изследване, което показва кои хора са по-склонни да притежават психопатски наклонности. Просто е: гледате внимателно кой се прозява!

Миналия месец в сп. Personality and Individual Differences бе публикувано проучване, в което участие са взели 135 студенти. Тестът целял да покаже нивото на психопатия у индивидите, поставяйки ги в различни ситуации. Оказва се, че хората, които не се прозяват, след като срещу тях някой го прави, са били по-високо в психопатската скала.

Психопатията е антисоциално „заболяване“, което се отличава с липсата на емоционалност.

„Антисоциалните хора могат да проявяват емоции като агресия и дори насилие, докато психопатите не демонстрират никакви емоции“, обясни авторът на изследването Брайън Ръдъл.

И след като самите психопати не изпитват емоции, те не могат и да прихванат тези на другите, както и да реагират на техни прояви – в случая на прозяване, което както знаем е „заразно“.

* Трябва да се има предвид, че ако един човек не се прозява, това не означава несъмнено, че е психопат. Все пак следете поведението на хората около вас и имайте едно наум, ако в компанията ви има човек, който е емоционално дистанциран, самодостатъчен, прекалено нарцистичен и на всичкото отгоре не се прозява, дори когато отворите уста срещу него!

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Маримея ( преди 8 години )
КРАЙ! Аз съм истински психопат!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
hh ( преди 8 години )
Не съм виждал Бойко Борисов да се прозява, въпреки че е класически психопат!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
lol ( преди 8 години )
Това с прозяването ме закопа!! Как успявате да съчините подобни статии всеки ден?????
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар