IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо влюбените не пускат ръцете си

7 октомври 2015 14 02

Този малък жест има много дълбоки значения

Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Не всички двойки обичат да демонстрират отношенията си публично. Влюбените обаче не пропускат да държат ръката на половинката си, дори това да е подсъзнателно действие. Причините не са свързани само с химията и чувствата им, а са базова нужда.

Ето какво точно означава държането на ръце между двама души във връзка:

Предлага комфорт, сигурност и протекция

Допирът до другия дава вътрешно спокойствие, че не си сам. Освен това чифт допълнителни ръце карат човек да се чувства по-комфортно и да не се озърта постоянно дали няма да се спъне и да се блъсне в някое дърво или стълб.

Казва „Обичам те“ без думи

Този простичък жест сякаш крещи „Грижа ме е за теб! Обичам те и не е нужно да казваш каквото и да било, просто хвани ръката ми“.

Засилва химията

Неочаквано докосване може да накара човешкото сърце да затупти по-бързо. Ако то е от човек, към когото изпитвате чувства, може да усетите дори пеперуди в стомаха без значение колко време сте заедно. Близостта между двама души и допирът е най-голямото лекарство за безпокойствието, както и за поддържането на искрата и любовта.

То е човешка нужда

Повечето хора мразят усещането за самота и намират комфорт у друго човешко същество. Присъствието му в стаята обаче не е достатъчно. Допирът с любимия човек освобождава ендорфини в тялото, които веднага подобряват настроението и носят чувство за спокойствие и щастие.

Маркиране на територия

Както кучетата маркират собствеността си, така и хората защитават територията си с думи и жестове. Държейки ръката на половинката, човек казва на целия свят: „Това е моят партньор, не съм ли късметлия/късметлийка?“.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари