IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Внимание, мъжете разпознават неверниците!

6 ноември 2015 16 00

И то само по снимка

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Еволюцията ни прави по-находчиви и подозрителни и ето, че силният пол е развил и суперсила. Ново изследване твърди, че представителите на силния пол могат да разпознаят коя жена е склонна към изневяра само по една нейна снимка.

Учени от университет в Западна Австралия са направили малък тест, в който група мъже е трябвало да разгледат 17 снимки на непознати жени, които са били обвързани.

Дамите са си приличали по възраст и етнос. Участниците е трябвало да посочат коя от дамите на кадрите е вярна на половинката си и коя не. Само една от жените на снимките е признала, че никога не е изневерявала на любимия си, докато другите споделили, че са го правили и то повече от два пъти.

Мъжете в проучването се справили със задачата доста добре, като в повече от 60 % от случаите имали правилна преценка за представителките на срещуположния пол. Тестът е повторен с друга група мъже, като резултатът е почти идентичен.

„Не сме и очаквали преценката им да бъде на 100% правилна, но фактът, че могат да си извадят адекватни изводи при толкова лимитирана информация и то само от един поглед, е забележителен“, призна пред ABC Саманта Ливърс, ръководител на изследването.

Според дамата проучването показва, че с времето мъжете стават все по-предпазливи и проницателни относно жените и се опитват инстинктивно да се предпазят от представителки на нежния пол, които евентуално биха им сложили рога.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари