IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нещата, които карат двойката да губи търпение

12 ноември 2015 16 30

Готвенето може да предизвика много проблеми

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Когато двама души заживеят заедно, животът им коренно се променя. Ето защо, за да просъществува връзката им (или семейният им живот), те трябва да правят редица компромиси и да се заредят с огромно търпение.

За съжаление, малцина днес притежават спокойствието и мъдростта да не реагират остро на половинката, когато ги подразни и така да си спестят поредния семеен скандал.

Bach Original Flower Remedies направи кратко проучване и разкри кои са причините, каращи влюбените най-често да губят търпение спрямо партньора си.

Ето ги и тях:

Закъсненията

Почти във всяка двойка единият се нуждае от повече време, за да се приготви за излизане, което пък кара другия да се изнервя допълнително. Навиците трудно се променят и бавенето продължава да бъде причина за дрязги между двамата.

Правилното изпълнение на задълженията

Дамите често копнеят да бъдат отменени от партньора си в някои от домакинските задължения, ала когато той все пак направи нещо по своя инициатива (което по принцип прави тя), идва съмнението: „Да не ми намеква, че не го правя добре?“. И ето нова причина за семеен скандал.

Сексът

Ако сте заедно дълго време, би трябвало да сте наясно със сексуалните желания на любимия/любимата. И все пак нерядко единият партньор иска по-динамичен секс, докато другият се надява на бавно и романтично правене на любов, което може да доведе до търкания и в леглото.

„Тръгваме си“

Може да бъде доста дразнещо, ако се озовете на събитие, което не ви допада, ала половинката настоява да останете още 15 минути, после още 20 минути и т. н. Обратният случай също покачва напрежението в отношенията на двама души.

Опит за бебе

Често жените са тези, които в даден момент се вкопчват в идеята да станат майки сега и веднага, и буквално се побъркват по темата, докато партньорите им само повтарят: „Спокойно, ще се случи, когато му дойде времето!“. Повярвайте, тези реплики на практика не помагат, а само изнервят допълнително жените и те приемат думите ви като липса на ентусиазъм и разбиране.

Готвене

Много списания и консултанти съветват двойките да си намерят общо хоби, с което да прекарват повече време заедно и с което да скрепяват връзката си. Кухнята обаче не е мястото, което ще ви помогне да подобрите отношенията си, а точно обратното. Единият вечно е нетърпелив да приключи бързо и после се нахвърля на храната, докато другият се изживява като истински кулинар и иска да изпипа всеки детайл, а после да се наслади на приготвеното като майстор готвач.

Мрънкането

Двойките се оплакват за едни и същи неща отново и отново: „Искам да отслабна, трябва да се упражнявам повече, искам да си сменя работата, трябва да харча по-малко“... Слушателят накрая се изнервя и дава съвет на партньора си, за да му помогне да постигне целта си, но мрънкащият не ще и да чуе и дори се ядосва от „помощта“ му.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари