IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо не трябва да правите секс с бившия?

7 ноември 2015 11 00

Няколко основателни причини

Снимка: Istock

Снимка: Istock

И така – скъсали сте с доскорошното си гадже. Двамата просто не сте един за друг и пътищата ви са се разделили.

Независимо от проблемите, заради които раздялата ви е факт, все пак има едно-единствено нещо, за което никога не сте имали противоречия – сексът.

По тази причина вие сте склонни да си мислите, че е по-добре да получите оргазъм с помощта на бившия си, вместо да търсите други потенциални сексуални партньори.

На пръв поглед идеята не изглежда лоша, но всъщност е по-добре за вас да се въздържате от секс с бившия си любим.

Защо? Ето няколко основателни причини:

Не си давате възможност да „продължите напред“

Докато продължавате да поддържате дори само сексуални отношения с бившия си партньор, това ви пречи да срещнете друг човек. Дори чисто психологически. Освен това вие не можете да се почувствате напълно независими и необвързани. А ако не можете да се научите да бъдете щастливи, когато сте сами, това означава, че никога няма да бъдете такива и с друг човек.

Сексът без емоции не съществува

Би било наистина прекрасно, ако можехте да „изключите“ емоциите си, когато правите секс с бившия си, нали? За съжаление, това няма как да се случи. Колкото и да се заблуждавате, че това е „просто секс“, истината всъщност е друга. Все пак съвсем доскоро сте били двойка с този човек и сте имали чувства към него. И вероятно няма да ви хареса, ако докато „просто правите секс“, го видите да излиза с друга жена. След като вече сте страдали при раздялата, защо трябва да си го причинявате отново?

Къде е гордостта ви?

В случай, че бившият ви е този, който е пожелал да се разделите, не би трябвало да поддържате каквито и да е отношения повече с него. Иначе излиза, че той не желае да полага старания и да бъде до вас, но няма нищо против да правите секс. Ако вие се съгласите на подобна уговорка, това показва, че имате ниско самоуважение.

Снимка: Istock

Ще попаднете в един безкраен и порочен кръг

Както вече споменахме, докато все още сте обвързани по някакъв начин с бившия си, това няма да ви позволи напълно да се отърсите от неговото влияние и да намерите щастието си някъде другаде. По-добре да се въздържате от секс известен период от време, отколкото да попадате в безкраен и порочен кръг.

Превръщате се в един инструмент

Може би точно в този момент от живота си искате просто да се забавлявате и да правите секс без обвързване, но дълбоко в себе си копнеете да намерите човек, който да обича всичко във вас, а не само вашето тяло. Не позволявайте на бившия си да ви превърне в един инструмент, благодарение на който задоволява нуждите си.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

МММ ( преди 8 години )
Статията е хубаво написана, точно така трябва да бъде ! Жената трябва да има самоуважение и да допуска до себе си само мъже, които са се постарали да бъдат с нея. Само, че....колко ли са много интелигентните мъже, които искат да правят секс с емоция, при тези масово самотни жени, които нито имат самоуважение, нито пък имат кой да ги ***...така да се каже! НЯМА истински мъже вече...няма кой да ***.....няма кой да си иска.....само разврат и лицемерие и най вече лесни жени!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
kbderror ( преди 8 години )
@Данди,Браво,добре си им го казала. Да добавя: Журналята и "модерното" блогъри едва ли не го знаят това, само че това е модата сега.(тъпо оправдание,за по лесно) Пък и маса без ценности е ....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Данди ( преди 8 години )
Уважаема редакция,не мога да рзбера защо пишете тоест копирате неща с които да давате *** съвети кой каво да прави.Всичко е станло само секс , вие направихте жените вулгарни домашни проституки а мъжете вулгарни сутеньори .Интернет само секс ,телевизия само секс,радио само секс е бати повръща ми се ! Не можете ли да разберете че хората нямат друга ценностна система освен кой как да "набоде"някой това ли е нашия живот,това ли ще бъдат нашите деца ! Трябва да правим секс със почти всеки само да има какво да си кажем като седнем на поредната маса а какво ще кажете на вашите деца,как ще ги погледните в очите един ден?Ще направите поредните изпразнени души без креативност,без душа, свян и лицемерие! Копирайте статии с които да вдъхновявате жените и мъжете ,да градят да създават нови неща заедно да бъдат по близо до природата ,да четат повече литература стихотворения дайде на тези хора духовните устой и всичко ще бъде наред!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар