IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да спасите връзката си?

23 декември 2015 16 00

Ефективен план в 4 стъпки

Снимка: Outwatch

Снимка: Outwatch

Ако усещате, че връзката ви вече виси на ръба, е време да вземете нещата в свои ръце. Мълчанието и игнорирането на проблемите няма да задържи партньора ви, нито ще ви направи щастливи. Ето защо е време за действие. Какво да направите, за да спасите отношенията си?

1. Идентифицирайте проблемите

Няма как да решите един проблем, ако не сте наясно какъв е той. Говорете с партньора си, за да дефинирате разногласията си. Установете за какво се карате най-често. Дали не сте позволили на инерцията и навика да разруши отношенията ви? Не нападайте любимия човек, а го изслушайте внимателно и след това споделете и своите наблюдения и опасения.

2. Запитайте се колко сте посветени един на друг и дали изобщо и двамата желаете да подобрите връзката си

Ако желанието е само от ваша страна, а той не иска да полага усилия, то и вашите са обречени на провал. За да се подобрят отношенията ви, трябва и двете страни да работят за това.

3. Направете стратегия

Ако и двамата желаете да подобрите връзката си трябва да седнете заедно и да измислите план. Коментирайте кой какви компромиси трябва да направи и как да промени поведението си, така че да заживеете в хармония и да върнете искрата помежду си.

4. Бъдете отговорни

Във връзката има двама души, но вие имате контрол само върху собствените си действия. След като сте обсъдили как да действате за подобряване на отношенията си, минете към действие и дайте всичко от себе си, за да изпълните обещаното. Може само да се надявате, че и той ще инвестира същото време, усилие и внимание, за да се получат нещата помежду ви. Бъдете търпеливи и започнете с малки стъпки, които с времето ще доведат до нещо градивно.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари