IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 въпроса, които да си зададете преди да се съберете с бившия

12 януари 2016 16 00

Емоционалното ви решение може да се окаже голяма грешка

Снимка: Outwatch

Снимка: Outwatch

Опитвате отново и отново, но така и не намирате мъжа на мечтите си. И тъй като не искате да сте сама, решавате да опитате отново с бившия. Все пак се познавате добре, няма да има изненади, а и може би навикът все още не е изчезнал. Но дали това е добра идея?

Според британската авторка Лесли Хедленд (Sleeping With Other People) връщането в обятията на бившия невинаги е правилното решение. Не забравяйте, че първия път не ви се е получило и затова си има причина. И ако все пак обмисляте тази възможност, по-добре си задайте следните 5 въпроса преди да преминете към действие:

Защо скъсахте първия път?

Това може би е най-важният въпрос. Ако причината е била сериозна, то вероятно не си струва да се събирате пак. Ако става въпрос за изневяра – не се събирайте. Повтаряме, не се събирайте, шансът това да се повтори е огромен и наранената ще бъдете само вие.

Колко време мина, откакто се разделихте?

Хората се променят. Вероятно вие помните един мъж, а после може да се озовете със съвсем различна личност. Ако раздялата е била в период до година, то все още може да предвидите доста от неговите ходове, поведение и действия. В останалите случай се пригответе за среща с „непознат“ човек.

Събирането с бившия начин да преодолеете последния ли е?

Много жени бързат да преспят с друг мъж или да си намерят ново гадже след тежка раздяла. Подсъзнателно те вярват, че така отмъщават на последния, от друга страна пък си повдигат собственото самочувствие като намерят някой, който да ги накара да се чувстват желани. Това обаче не са солидни причини да започнете връзка дори да е с мъж, когото познавате добре. Не забравяйте, че с него веднъж вече не ви се е получило!

Какво мислят приятелите и семейството ви?

Когато сърцето говори, другите мълчат. Другите обаче са доста по-обективни от вас и виждат нещата от различни ъгли. Преди да вземете окончателно решение, няма да е зле да поговорите с приятели и роднини, тъй като тяхната преценка не е за подценяване.

Ще бъдете ли щастливи, ако се съберете отново?

Вашето щастие е най-важно. Запитайте се дали ако подновите връзката си, ще се чувствате добре. Виждате ли бъдеще с този човек или смятате това за краткосрочно решение. Помислете си добре и се доверете на инстинкта си.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари