IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 признака, че имате връзка с наистина труден човек

6 януари 2016 16 30

Не си мислете, че проблемът е само във вас

Снимка; outnow.ch

Снимка; outnow.ch

Спрете да се самообвинявате, ако връзката ви не върви! Може би половинката ви в началото е изглеждала уверена, чаровна и интригуваща, а днес този човек е твърде непредсказуем, конфликтен, проблематичен, а животът ви с него е хаос.

Може да си мислите, че проблемът е във вас, и че вие трябва да сте по-търпеливи, грижовни и добри, но всъщност да се лъжете.

Ето и 8 признака, по които ще разпознаете, че вашият партньор е твърде труден човек, с когото никога няма да живеете в мир и хармония:

1. Не се чувствате в безопасност с него.

Ако усещате, че не можете да се доверите напълно на този човек. Ако усещате, че не сте в безопасност с него, може би имате уважителни причини за това. Може би той вече е проявил лошия си характер, виждате, че не е лоялен или сговорчив и т. н.

2. Общувате трудно.

В действителност комуникацията с трудните хора е сложна и неясна. С такъв човек нищо няма да ви изглежда постоянно. Уж ще взимате решенията си заедно, но изведнъж той ще си сменя мнението или ще започва да отрича или усуква. Това ще ви накара да се чувствате сякаш се движите срещу вятъра.

3. Той обича конфликтите.

Ако този човек обича да създава конфликти или е избухлив по природа, то нормално е животът ви с него да е хаотичен или винаги да е под напрежение.

4. Усещате, че този човек не ви дава да го доближите емоционално.

Хората, които изграждат стена около себе си, са трудни по принцип. Те не са способни на силни чувства, тъй като не отварят душата и сърцето си за тях. Те изглеждат дистанцирани емоционално или пък са твърде повърхностни.

5. Вие винаги сте виновни за всичко.

Ако вашият партньор се опитва да ви убеди, че вие сте виновни за всички проблеми във връзката ви (а и отвъд нея), а те никога не са виновни за нищо, то не се поддавайте на тази заблуда. Това не може да бъде вярно!

6. Той не показва чувствата си, нито с думи, нито с поведение.

Ако вашият партньор никога не демонстрира любовта си към вас, нито пък я показва с действията си, значи той вероятно не се съобразява и с вашите идеи, чувства, вкусове и потребности. Казано с други думи – този човек е труден егоист.

7. Той отказва да си прави самоанализ (или е неспособен).

Ако вашата половинка не търси никога вината в себе си при възникнали конфликти и проблеми, то значи той или не иска да работи върху себе си и собствения си характер, или е неспособен да го направи. Самоанализът е за смелите хора, които искат да бъдат и да се превърнат в най-добрата версия на себе си.

8. Половинката ви има твърде смело или твърде колебливо поведение.

Ако живеете с твърде неконтролируем човек, то вие често ще изпадате в тревоги и паника. В случай, че вашият любим вечно е разкъсван от колебания за абсолютно всичко, то на вас пак няма да ви е лесно, защото този човек никога няма да може да ви бъде опора.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Й ( преди 8 години )
Защо към статията сте поставили снимка-откъс от филма дивергенти?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар