IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Технологиите – третата страна във вашата връзка

7 февруари 2016 15 30

Как телефонът и лаптопът съсипват връзката с половинката

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Представете си живота си без телевизор, лаптоп или телефон? Не можете, нали? Живеем в силно технологичен век и нашите джаджи станаха по-важни от човешките взаимоотношения, разходките сред природата и дори хобитата ни.

За съжаление, неусетно те превзеха и личния ни живот и нерядко водят до срив във връзката с любимия човек. Причината е, че вече сме толкова обсебени да от това да проверяваме телефона си (мейли, социални мрежи, смс-и, вайбър, игри и т.н), че обръщаме по-малко внимание на човека до себе си.

Случвало ли ви се е да посегнете към смартфона си по време на секс? Предпочитате ли да гледате някой мач или романтичен филм, вместо да разговаряте с половинката? Компютърните игри по-важни ли са от среща с приятели? Ако отговорът е положителен… Честито – вие сте пристрастени към технологиите.

Все повече експерти по човешките взаимоотношения и семейни консултанти съветват да се дистанцираме от технологиите и да обърнем повече внимание на хората около нас и в частност на любимия човек. На думи не изглежда толкова трудно, но в действителност е, тъй като те са неизменна част от нашето ежедневие. И все пак с постоянство и воля може да промените своите навици.

Ето и няколко съвета какво да направите, за да не допуснете джаджите да съсипят връзката ви:

1.Изкарайте телефона от спалнята си, а заложете на стандартния дигитален будилник. Така няма да се изкушавате да ровите из устройството, а ще отделите повече време на любимия/любимата под завивките.

2.Винаги отделяйте време за разговори с човека до себе си, преди да включите телевизора. Правете повече неща заедно –гответе, разхождайте се, пазарувайте. Личното общуване е изключително важно за връзката ви.

3.Направете си план, в който поне веднъж седмично да правите с него/нея нещо различно вечерта, освен да гледате телевизия.

4.Всеки ден му/й казвайте, че го/я обичате очи в очи, а не само чрез фейсбук, смс-и, скайп и вайбър.

5. Постарайте се уикендите да се дистанцирате от технологиите и използвайте телефона си единствено, за да отговаряте на обаждания. Останалото време посветете на близки приятели и на половинката.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари