IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обратно при бившия? 6 правила, които е хубаво да спазите

5 февруари 2016 15 10

За да не останете отново разочаровани

Снимка: Outnow

Снимка: Outnow

Почти всяка жена поне веднъж в живота си се е връщала при бившия. Това не е никак лесно решение и в общия случай не води до по-успешна връзка от първия път. И все пак, ако и вие сте на път да направите това, по-добре се подгответе психически.

Най-големият капан е вероятността да се върнете към старите си навици и проблеми, които са съсипали отношенията ви предишния път.

"Хората не се хвърляме лесно към нови връзки и изживявания. Когато имаме възможност да се върнем при нещо познато и изпитано, скачаме с двата крака", твърди семейният терапевт Дейвид Клоу от Чикаго.

И все пак събирането с бившия не е мисия невъзможна и може да сработи. Просто преди това трябва да сте наясно какво правите и да следвате няколко основни правила:

Карайте го полека

Спокойствието, че се познавате може да ви накара бързо да карате по инерция. Няма формула за това кога трябва да скочите в леглото, но все пак си дайте малко време да изясните основните проблеми помежду си и да спечелите отново доверието на другия.

Не гледайте на събирането като на нова връзка

Със сигурност всеки от вас поне малко се е променил. Вие обаче до голяма степен сте си същите хора със същите проблеми и различия, които в даден момент ще изплуват на повърхността. Така че би било наивно да гледате на връзката си като на нещо ново.

„Важно е да надградите над миналото, а не да го игнорирате и забравите”, убеден е Клоу.

Бъдете откровени

Във времето, в което сте били разделени, са ви се случили разни неща, срещнали сте други хора. Споделете с него, ако сте имали други връзки или дори афери, за да не се окажете в конфузна ситуация.

Бъдете наясно защо се събирате

Скука, самота, отмъщение, навик, любов … причините да се върнете при него може да са различни. Важни е да ги дефинирате в главата си, защото те са определящи за това дали връзката ви може да бъде по-добра, стабилна и сполучлива.

Обсъдете разногласията

Вие сте се разделили с причина и очевидно не сте намерили решение на проблемите си тогава, щом се е стигнало да дистанция и разпадане на отношенията ви. Различията все още си стоят и е време да седнете и да ги обсъдите, ако ще градите отново бъдеще заедно.

Зарежете големите очаквания

Надявате се, че този път нещата ще се получат, ала не забравяйте, че старите навици умират бавно.

„Двойките често започват да следват модела на поведение и се връщат към навиците, характерни за отношенията им предишния път”, издаде Клоу. Истината е, че отново ще трябва да се борите с тях, а това изисква време и търпение.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

DORTINISOLMILYTROLSL ( преди 8 години )
По- добре мъртъв отколкото при бивш.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар