IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повечето чакат 4 години, за да прекратят лоша връзка. Защо?

6 февруари 2016 15 30

Само навикът ли ги кара да чакат толкова дълго?

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Бихте ли останали в лоша връзка? Е, не сте единствените. Средностатистическият човек чака 4 години преди да скъса с неподходящата половинка и то най-вече, защото не иска да остане сам, пише Daily Mirror , позовавайки се на международно изследване в сферата на връзките. Според него 2 милиона души са във връзка с човек, който не е подходящ за тях.

Защо сме толкова нещастни в любовта?

Дългосрочната съвместимост е основният проблем на почти половината от участниците в проучването (41 %), заявявайки, че те не виждат бъдеще с партньора си. Една трета (34 %) посочват, че искат различни неща от живота. Тъжните 20 % признават, че просто вече не обичат партньора си.

Кои са основните причини за раздяла?

Навикът с партньора, натрупан през годините, е много силен. Едновременно с това чувствата намаляват и накрая бившите любовници се превръщат просто в съквартиранти. Често решението за раздяла взима другия човек, на когото се случва нещо вълнуващо в живота (нова работа в друг град/държава, нова любов). Има случаи и когато нещо дребно и битово инициира дълго чакания край, тъй като въпреки апатията с времето се натрупва едно леко негодувание заради това "вегетиране" във връзката и накрая то ескалира от нищото.

Трябва ли да скачаме от връзка във връзка?

Макар че според проучването основната причина за оставане в лоша връзка е нежеланието на човек да остава необвързан, психолозите съветват да не скачаме от човек на човек. Сама по себе си тази причина не е достатъчна, следователно тя не е добра основа за нова връзка. По-добре да изчакате малко време да се отърсите от предишния човек в живота си, от създалите се навици и усещания с него и тогава да тръгнете „на лов” за нова половинка.

Късането е трудно, но …

„Казват, че да скъсаш с някого е трудно, но е важно да сте във връзка, която ви кара да се чувствате добре. Всички сме чували истории за хора, които най-накрая са събрали смелост да скъсат с партньор, който ги е правил нещастни и след това са били по-щастливи от всякога”, сподели Джемима Уайлд, експерт по връзките.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари