IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 източника на стрес във връзката

7 март 2016 16 40

Как жените напрягат половинките си и може ли това да се избегне?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Фундаменталната разлика в начина, по който мъжете и жените комуникират може да вкара сериозен стрес във връзката. Ключът към здравите и щастливи взаимоотношения без конфликти се крие в това да разберете кои елементи от вашето поведение могат да побъркат и изнервят любимия ви и как да го избегнете.

1. Постоянната тревога

Жените са детайлни, те планират далече в бъдещето и винаги нещо не им допада и ги разстройва. Мъжете от своя страна не му мислят много-много, не търсят съвършенство и предпочитат да живеят ден за ден.

Решението: Спрете с недомлъвките и мрънкането на дребно. Ако нещо ви притеснява, по-добре отрано говорете с човека до себе си. Въпреки различията в мисленето, все ще постигнете разбирателство и компромис.

2. Укоряването

Дамите са майсторки в това да приписват вината на другия пол. Те могат лесно да извъртят нещата и да го упрекват за какво ли не. Не само е досадно, но и това с времето буквално вбесява силния пол и той изригва като вулкан.

Решението: Избягвайте да укорявате ей така за спорта. Седнете с партньора и изслушайте и неговата гледна точка преди да съдите.

3. Игричките

Мъжете обичат директния подход, докато нежните половинки постоянно играят игрички, използвайки женски трикове, капризи, ултиматуми, провокации, ревност, блъфове и т. н.

Решението: Бъдете честни и откровени с любимия човек. Опитайте да се поставите за момент на мястото му и ще разберете объркването му от вашето поведение.

4. Критики към външния му вид

Да, той не е моден гуру като вас, но все пак не е нужно постоянно да му намеквате, че няма вкус и откровено да се месите в неговия стил и то грубо.

Решението: Може деликатно да промените визията му с няколко подаръка или с усмивка да му кажете, че е много секси с тези дънки и блуза. Това, че е мъж, не означава, че трябва да бъдете брутални в критиката си, а и по този начин само ще нараните егото му.

5. Преиграването

Жените подсъзнателно са движени от своите емоции. Често под афект те са крайни и използват думи като „винаги“ и „никога“, които дразнят мъжете.

Решението: Вместо да слагате край при най-малкия проблем, научете се да изслушвате половинката и да вкарате малко логика в споровете. Монетата има две страни и често след емоционалния си изблик осъзнавате, че той не е толкова черен и крив, колкото ви се е струвал преди няколко минути. Бъдете по-търпеливи и разумни.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари