IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преживейте раздялата с финес

10 април 2016 15 30

Покажете достойнство и продължете живота си с високо вдигната глава

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Един от най-драматичните моменти в живота на всяка жена е когато сърцето ѝ е разбито. Има няколко начина да се справите с подобна емоционална травма. Може да се затворите в себе си и да се отдадете на тежка депресия и самосъжаление. Може да извадите звяра в себе си на показ, да направите куп глупости и да го върнете на бившия, приятелите му и всички щастливи двойки около вас или да останете истинска дама до последно и да преодолеете болката с класа и финес.

Как да го направите, след като сърцето ви кърви и ви иде да виете? Започнете оттук...

1. Заобиколете се с адекватните приятели

Важно е в този момент до себе си да имате доверени хора, които да са запазили своя разум и да ви преливат от него на малки порции, но системно. След като сте поплакали и сте обсъдили всички детайли покрай раздялата с тях, е време да се вслушате в съветите им и да ги оставите да ви разсеят, помогнат и мотивират да продължите напред. В крайна сметка никой не е умрял от разбито сърце, вие няма да сте първата. Животът продължава!

2. Планирайте внимателно следващата си среща с него

Ако сте имали дълга връзка, то вероятно раздялата няма да е толкова бърза. Със сигурност трябва да си размените някои вещи, имате общи приятели и дори може да сте планирали някои събития, на които да присъствате като двойка. Това означава едно – ще се видите отново. Важно е да премислите внимателно как ще се държите и какво ще кажете. Не се поддавайте на емоциите, обмислете различните сценарии, така че да може да се контролирате.

3. Приемете отговорностите си зряло

Не се дръжте като нацупено дете. Не горете и не чупете вещите му, а по-добре опаковайте всичко и му го върнете по куриер. Не му звънете посред нощ пияна, за да го молите да се съберете. Бъдете справедлива и се дръжте зряло.

4. Приемете, че това е краят

Агонията след раздялата може да бъде дълга и тежка, именно защото във вас все още се таи надеждата, че ще се съберете. Да, в някои случай това е възможно, но анализирайте ситуацията и преценете трезво, дали вашият е такъв (тук на помощ идват обективните приятели). Дори да съществува шанс да се съберете, опитайте да приемете факта, че този човек вече няма да е ваш партньор. Времето ще покаже дали наистина връзката ви може да получи втора възможност.

5. Почистете социалната си мрежа

Спомените са нещо ценно, но те могат да донесат и много болка и тъга непосредствено след раздялата. Едва ли ще ви е приятно да гледате денонощно какво се случва с живота му и как той е продължил напред. Затова по-добре го премахнете от „приятелите“ си в социалната мрежа. Може да ограничите профилите и на любопитните му приятели, които ще ровят в раната и ще задават куп въпроси, които ще ви потиснат.

Ако сте прекалено наранена, не се колебайте да изтриете общите си снимки. Доста детско е да смените веднага семейния си статус в мрежата, а и това ще породи любопитството на десетки ваши приятели и познати, затова по-добре влезте в настройките и го скрийте изцяло.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари