IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

9 неща, които никога няма да промените в партньора си

21 април 2016 15 10

Без значение колко усилия ще положите

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Британската сексоложка Трейси Кокс разкрива качествата и навиците, които никога няма да можете да промените в своя партньор, независимо колко много се опитвате.

Възможно е във вашата половинка да има някои неща, които да започнат да ви побъркват в дългосрочен план и често да се превръщат в основа за скандали и раздори.

Много хора смятат, че биха могли да наложат промяна в своя любим, като се налагат, протестират шумно, вдигат скандали и т. н.

Истината е, че това е загубена кауза в някои случаи. Вижте в кои:

1. Пороци и пристрастявания

Ако вашият партньор има проблеми с алкохола, наркотиците или хазарта, вашата подкрепа ще е важна за него, но шансът вие да го промените и да прекъснете порока, ако той сам не е готов да се откъсне, е минимален. Обикновено това е една отчаяна борба с неизвестен край.

2. Основни личностни черти

Трейси Кокс твърди, че личностните черти се оформят, когато човек е много млад, но след като стигне определена възраст, вероятността да се промени заради някого е много малка. Според едно проучване, направено преди повече от век от Университета в Харвард, след като човек мине 30-те, той вече не подлежи на промяна на характера.

3. Връзката със семейството

Ако вашият любим е твърде привързан към своите родители, братя и сестри, вие няма да можете да промените това, дори да го ревнувате много от тази близост. Обратното също е вярно: ако той не е близък със семейството си, вие няма да можете да поправите тези хладни отношения, дори и да положите огромни усилия.

4. Хобита и интереси

Независимо дали вашата половинка си пада по екстремните спортове или е вманиачена на тема фитнес, четене или градинарство, тежко ви, ако се опитате да я спрете да практикува любимите си хобита и интереси. Това по-скоро ще има пагубно въздействие върху връзката ви и е силен знак за несъвместимост, твърдят експертите.

5. Религиозни вярвания

Ние всички знаем или сме чували за хора, които са преминали от една в друга вяра. Но това е било по тяхно собствено желание. Няма как да накарате един атеист да повярва във вашия бог или да принудите един дълбоко религиозен човек да се откаже от вярата си. Религията оформя нашия морален кодекс и затова може да доведе до проблеми в отношенията, ако двамата партньори имат противоположен начин на мислене по темата.

6. Желанието за секс

Апетитът на всеки човек за секс е силен в началото на една връзка, но е трудно да се предвиди как либидото му ще се промени с времето. Желанието за секс се диктува от хормоните и при някои хора може съвсем да изчезне, докато при други да си остане силно. Несъвпадението в либидото на партньорите е една от най-честите причини за раздели.

7. Отношението към изневярата

Ако партньорът ви има история по отношение на изневерите, има голяма вероятност той да продължи да мами, защото неговата ценностна система просто го допуска. Според едно проучване 86 на сто от мъжете и 62 на сто от жените изневеряват веднъж в живота си. Изследването обаче, установи, че най-често изневерите са провокирани от проблемите във връзката, когато човек се чувства нещастен, пренебрегнат и потиснат.

8. Стилът на комуникация

Всеки човек има предпочитан начин за комуникация. Някои хора обичат да общуват по-интуитивно, други по-жизнено. Ако с вашия партньор не сте от един „тип“ като стил на общуване, вие може и да не успеете да съхраните връзката си.

9. Отношението към децата

Някои хора дават ултиматум на партньора си да избира между децата си или връзката им. Това е не само неморално и неетично, но и плачевно. Малко са хората, които ще зарежат децата си в името на любовта. Освен това, ако го направят, едва ли връзката ще е стабилна. Ако имате връзка с човек, който вече има дете, трябва да приемете това дете, ако искате да имате щастливи отношения.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

пак аз ( преди 8 години )
Да слушка мама, нищо че е минал четирстака отдавна... ама такива са ни нашите родни български мъже... чудууу убавци.Попитали американеца кого обича повече, жената или любовницата. Ми жената разбира се, отговорил той - ние държим много на семейството!Попитали и французина - "разбира се че любовницата, ние сме известни с любовта и романтиката си" - отговорил той.Накрая попитали и наш Бай *** - "Ами аз си ги е*ба и двете, ама най си обичам мама"
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар