IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Причините защо не откривате точната си половинка

4 юни 2016 15 30

Свестни мъже има, може би проблемът се крие във вас!

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Не са останали качествени мъже? Момичета, определено пропускате нещо! Много жени постоянно се оплакват, че години наред търсят своята половинка, но така и не я намират. По думите им читавите мъже вече са изчезнали и те са обречени на самота.

Всъщност свестни и достойни представители на мъжкия пол има, но вероятно ги пропускате, ако сте се припознали в описаната по-горе група. Каква е причината да не можете да откриете своята половинка, въпреки дългогодишното старание и отдаденост на тази „кауза“?

Отговор дава експертът по връзките Хелън Кетчър, която има свой консултантски бизнес в Ню Йорк. Според нея причините са две и те не са за подценяване:

1. Жените са се фокусирали върху намирането на г-н Перфектен и не искат да направят никакъв компромис с представата си за него

Много дами са се опарили от предишни връзки, попадайки на г-н Погрешен и затова са прекалено внимателни в избора си на следващ партньор. В резултат на това те са обсебени от идеята да търсят г-н Напълно Перфектен, с когото да създадат семейство. В главата си имат списък с качества, които той трябва да притежава и дори да срещнат мъж, който наподобява тяхната представа, автоматично го отхвърлят, защото не покрива всичките им критерии.

В обсега им със сигурност попадат свестни и добри мъже, но те не са г-н Перфектен.

2. С всяка провалена връзка критериите се покачват

С напредването на възрастта и най-вече на опита (попадането на погрешни мъже) жените стават все по-взискателни. Списъкът с качествата на мъжа мечта се увеличава и на практика става неизпълним. Перфектни хора няма! Всеки от нас притежава поне едно качество, което не се нрави на срещуположния пол, примирете се или работете върху това да променяте недостатъците си.

Има ли шанс при това положение да си намерите половинка?

Трикът се крие в това да разграничите кои са чертите от характера, с които няма да направите компромис и кои подлежат на преразглеждане. Фокусирайте се върху някои базови характеристики, например: да бъде грижовен, с чувство за хумор, сръчен, амбициозен, семейно ориентиран... а не върху това, че не е авантюрист като вас, че е разхвърлян или че е по-мълчалив. Връзката между двама души е най-силна и ползотворна, когато те се допълват, а и не забравяйте, че хората се променят и с времето, ако той ви обикне, може да запълни и тези „клаузи“ в списъка ви.

Дайте шанс на г-н Не съвсем Перфектен, защото докато се придържате стриктно към представата си за идеалната половинка, ще бъдете сама и неудовлетворена в личен план.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари