IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Няколко причини да си разделите сметката на първа среща

17 юни 2016 14 20

Кавалерството е хубаво нещо, но все пак живеем в 21 век!

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Живеем във времена, в които жените гонят кариера, стават все по-независими и дори еманципирани. Има дами, които могат да се похвалят със завидна кариера и финансови възможности и обичат да подчертават своята лична свобода и възможности, дори когато излизат на първа среща с мъж като не му позволяват да плати цялата сметка.

Други пък са с по-старомодно мислене или меркантилни мотиви и дълбоко вярват, че мъжът трябва да плаща иначе не си струва да се виждат с него.

Проучване на Paym показва, че 66% от запитаните (2500 жени ) настояват да платят своята част от сметката на първа среща. Какви са причините за това?

1. Грубо и самонадеяно е да се предполага кой ще плати сметката

Ако предварително не сте коментирали този въпрос не е правилно да очаквате, че той ще покрие разходите за срещата. Все пак живеем в 21 век.

2. И двамата сте платежоспособни

В случай, че и двамата работите и изкарвате пари, няма нищо лошо да си разделите сметката.

3. Показва, че не сте старомодна

Времената се менят, традициите също. Едно време се е очаквало мъжът да се грижи за прехраната и всички финансови дела, касаещи двойката/семейството, днес дамите са напълно способни също да се грижат за собствените си разходи и удобство.

4. Можете спокойно да поръчате, каквото желаете

И дори да изберете ресторанта! Знаейки, че можете сама да си позволите обяда/вечерята, ще се отървете от напрежението да пресмятате цените в менюто, още докато поръчвате.

5. Демонстрирате независимост

Плащайки си сметката, вие показвате, че сте независима личност. Така той няма да остане с погрешни впечатления, че вие сте излезли с него само, за да ви заведе на някое модерно място, да ви нахрани и да ви купи питие, което пък и ще го откаже от идеята, че вие сте му длъжна по някакъв начин и че ще скочите в леглото с него веднага, след като си е изпълнил „дълга“.

6. Показва култура и обноски

Да, хубаво е мъжът да демонстрира кавалерски обноски и да заплати цялата сметка, но винаги прави добро впечатление, ако жената демонстрира готовност да се включи в сметката. Това също е проява на маниери и обноски.

7. Избягвате некомфортна ситуация

Когато сметката дойде, става някак неловко, ако не сте наясно кой ще плати. За да избегнете този момент, най-лесно е да посегнете към чантата си и да покажете, че вие не очаквате той да плати вашата част. Би било чудесно, ако ви изненада. В случай, че той предложи да поеме вечерята, не спорете, а просто се усмихнете и приемете жеста.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари