IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жените масово проверяват и следят мъжете си!

13 януари 2017 15 10

Доверието в законната половинка тотално изчезна

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Тя може и да не ви вярва толкова, колкото си мислите. 1 на 10 жени шпионира съпруга си, ровейки се в телефона и имейлите му, а 1 на 20 дами дори е инсталирала приложение за следене на телефона на законната си половинка. Това са резултатите от скорошно проучване на изследователската компания One Poll, в което участие са взели 1000 женени двойки.

Казано по друг начин статистически в 44% от 920 двойки единият партньор следи поведението на другия, проверявайки имейлите и есемесите му. В общия случай това е съпругата.

Защо хората навлизат така в личното пространство на другия?

Най-често това се корени в подозрение за изневяра, твърди семейният консултант Пол Хокемайер. Очевидно съпругата няма пълно доверие на мъжа си и това я прави обсебена от идеята да се рови и да намери нещо, което да оправдае подозренията ѝ.

„Хората, които се ровят, търсят доказателства, които да ги наранят емоционално“, категоричен е д-р Хокемайер.

Какво да правите, ако хванете партньора си да рови в телефона/лаптопа ви?

Вероятно си мислите: „Голяма работа, нямам какво да крия“. Имайте предвид обаче, че другият вече се е настроил психически, че ще открие нещо и може да извади всяко изречение от контекст, за да стане скандал. Ако я хванете в крачка да рови в нещата ви, най-добре ѝ кажете: „Много съм разочарован, че не ми вярваш и изпитваш нужда да се ровиш, докато намериш нещо, което според теб доказва, че не съм такъв, за какъвто се представям“.

След това направете драматична пауза и добавете: „Защо просто не дойде да ме попиташ?“, съветва Хокемайер.

Попитайте я какво е провокирало притесненията ѝ я накарайте да говори за чувствата си. Обяснете ѝ, че поведението ѝ е недопустимо и че повторна подобна проява може да сложи край на отношенията ви. В случай, че тя не може да се справи със своята обсебеност да ви изкара „лош“, предложете ѝ да се консултирате със специалист.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

С 50 годишен брак ( преди 7 години )
Да, ама не. Бяхме УЖ най-влюбената двойка. Но не след дълго почти бях сигурна, че съпругът ми изневерява с друга, но той си съдираше ризата и твърдеше, че няма нищо общо с нея - до като го хванах как пътуват с нея до любовното гнезденце. Не само, че не искаше разговор, но откланяше темата и играеше номера. Въпреки това му простих и не се разведох с него - разбрах го, колко е "алтав" на тая тема, готов е да се "влюби" във всяка жена, която му легне. Започнах да го подработвам, че другата е "***" и *** и си го върнах.,заради парите му и децата ми. Сега вече дъното на гащите му овисна и ми е в ръцете да го гледам болен. Живот- мечта. Но все пак взех от него точно каквото трябва, иначе щеше да го даде на чуждите деца, а моите деца заслужаваха тази жертва. За друг мъж и друго влюбване не искам и да чуя. Благодаря!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар