IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо мълчанието е токсично за връзката ви

16 юни 2017 15 00

Ако имате проблем, няма да го решите по този начин

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Според експертите във връзките мълчанието е един от най-често срещаните начини, който двойките използват, за да се справят с конфликтите помежду си. Това е в резултат на разбирането, че ако изкажат мнението си, партньорът им ще го изкриви сякаш се опитват да започнат спор. Накрая се оказва по-лесно да подминат проблема с мълчание, което обаче не го решава, а задълбочава. Колкото по-малко говорите, толкова по-агресивни и раздразнителни ще ставате към човека, когото обичате.

Вижте защо мълчанието е токсично за връзката ви:

То е неуважително

Ако сте способни да коментирате проблемите си с другите, но не и с партньора си, това е крайно неуважително. Половинката ви трябва да е първият човек, към когото ще се обърнете, най-малкото защото проблемът е помежду ви.

Не е продуктивно

Ако другият не знае, че изобщо има проблем, че е сгрешил, как според вас ще се поправят нещата? Мълчанието не премахва дразнението ви и накрая ще избухнете, но след време, когато ще бъде безпредметно.

То е форма на наказание

И половинката ви го знае. По-лошото е, че той/тя няма полезен ход и в общия случай дори не знае защо го/я наказвате, което я настройва агресивно и в защита срещу вас.

Създава усещане за безпомощност

Разбирането, че мълчанието е власт и контрол, не е лишено от смисъл. Другият се чувства напълно безпомощен, когато отказвате да говорите с него. А никой не обича това чувство!

Натрупване на тих гняв

Ако не си казвате какво ви тежи, трупате тих гняв, започвате да се държите пасивно-агресивно и в един момент просто ще избухнете. В момент на силен гняв има вероятност да кажете много неща, които да доведат до абсолютния край на връзката ви.

Мълчанието се превръща в лош навик

С времето то става рефлекс, мързел и така ще „общувате“ не само с любимия човек, а и с всички останали хора в живота си.

Сексуалният ви живот страда

Сексуалният ви живот е силно засегнат от подобно поведение, защото умът ви е зает с това да трупате негативни мисли към половинката и да се самонавивате за колко неща той/тя е грешен/на спрямо вас. Всичко това убива желанието за интимност и нежност.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари