IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Връзката ви се разпада, пробвайте това

28 юли 2017 15 00

Лесни решения преди да има сериозни проблеми

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Човешките взаимоотношения са доста динамични и както в един момент помежду ви всичко е шампанско и рози, в следващия може да сте в тиха война. Особено в дългите връзки има моменти, в които буквално се чудите дали не е дошъл краят.

В случай, че искате да дадете шанс на отношенията ви, бързо вземете мерки!

Според скорошно изследване, публикувано в сп. Review of Communication, ключът към щастието и дълготрайния успех във връзката е благодарността. Тя също така помага да подобрите психическото и физическото си благосъстояние.

Според изследователите, както периодичните ваксини подсилват имунната система, така и изразяването на благодарност към партньора заздравява съюза ви.

И за да не се объркате, разликата между „щастие“ и „благодарност“ е, че второто е отговор на някакво действие от страна на другия човек. Например, ако любимият ви подари пръстен, вие ще оцените постъпката му като изразите благодарността си.

„За да демонстрирате благодарност, вие трябва да отговорите на съобщение, да интерпретирате някакво съобщение“, обяснява Стефън Йошимура от Американската национална асоциация по комуникация.

Ползите от изразяване на благодарността не спират дотук. Според изследването хората, които притежават това качество, боледуват по-малко, имат по-висока физическа активност и спят по-добре.

„Благодарността непрекъснато се свързва с много положителни социални, психологически и здравни състояния, като повишена готовност за помощ, оптимизъм, физическа активност“, добавя Йошимура.

Няколко проучвания също така показват, че изразяването и преживяването на благодарност увеличават удовлетвореността от живота, жизнеността и надеждата. И интересното е, че тази скромна черта не само оказва положително въздействие върху личния ви живот. Тя може да допринесе за намаляване на нивата на депресия, безпокойство, завист и работен стрес.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари