IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 ефективни начина да спрете да следите бившия си онлайн

3 юли 2017 15 00

Трябва да продължите напред

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Без съмнение раздялата идва с куп предизвикателства и тестове на волята. И сред най-големите е това да се въздържите да следите бившия си онлайн.

Истинската борба започва, когато телефонните разговори и съобщенията от негова страна тотално спрат. Навикът и емоциите, които още не са изстинали, ще бъркат в любопитството ви с пълна сила и ще започнете да търсите информация по друг начин – онлайн.

Това обаче не е никак здравословно и само ще продължи агонията ви. Ето защо трябва бързо да прекъснете всякакви подобни пориви. Какво ще ви помогне:

1. Триене, блокиране

В началото ще се дразните, когато постоянно виждате снимки и постове на бившия в социалните мрежи. Това ще ви провокира да отворите профила му и да направите едно малко разследване. Спестете си мъките и болезнените спомени, в които ще се потопите, като просто изтриете ексгаджето от своето онлайн пространство.

Ако сте се разделили с добро, може да го уведомите, че ви боли и така ви е по-лесно да се справите с раздялата. В случай, че драмата е голяма, направо го блокирайте, за да не ви обърква.

2. Споделете с приятели

Обяснете им, че сте се разделили и ги помолете да не тагват, отбелязват и да не ви споделят какво са видели в неговия профил онлайн.

3. Намерете заместител

Най-добре да е от мъжки пол, но докато моментът в който сте готова настъпи, може да запълвате времето си с някакви активности навън (спорт, танци, кино), да си свалите сериал или хубава книга и т. н.

4. Наказвайте се и се възнаграждавайте

Хората сме устроени така, че наградите ни мотивират, а наказанията ни обезкуражават. Приложете тази схема и върху себе си, за да се стимулирате допълнително. Например: за всяка издържана седмица без да се ровите в живота на бившия си, си купувайте малък подарък или си подарете спа.

5. И разбира се активирайте ината и волята си

Без тези две неща може да се поддадете на моментите на слабост и да „съгрешите“. Не си измисляйте никакви извинения.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари