IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Моментите, когато трябва да мълчите в името на връзката ви

6 август 2017 15 15

Дали обаче това е правилното поведение?

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Доверието и откровеността са два от основните фундамента, които скрепяват една връзка. И все пак, колкото и да ни се иска, има моменти, в които буквално ни е страх да кажем на партньора си това, което си мислим. Доколко правилно е това, зависи от ситуацията и от самия човек, но имайте предвид, че ако таите в себе си нещата, които ви притесняват, те никога няма да се решат. Комуникацията е ключът към здравата и силна връзка.

Ето и в кои ситуации често реагирате мълчаливо:

Когато сте ядосани – знаете, че не е продуктивно да крещите или да обиждате, затова задържате гнева в себе си с кисела физиономия на лице. Често разигравате вътрешен монолог, но така и не го превръщате в диалог от страх да не преминете някои граници в яда си.

Когато сте тъжни – понякога е трудно да облечете в думи душевното си състояние. Притеснявате се, че вашите тревоги могат да навредят на партньора или да пропукат връзката ви, затова ги изживявате вътрешно.

Когато искате да опитате нещо ново в спалнята – много двойки претендират, че обичат да експериментират в секса. Жените обаче сякаш чакат да бъдат водени от мъжа и почти никога не поемат инициативата за промяна.

Когато искате мнението му за визията си – но се страхувате, че ако то е негативно, ще понижи самочувствието и самоувереността ви. Все пак мъжете не са известни с тактичността си.

Когато искате да го попитате какво чувства към вас – особено ако връзката ви е още млада и не ви е казал „обичам те“. Наясно сте, че мъжете мразят да бъдат притискани, а вие самата сте дефинирала ясно чувствата си и искате да разберете неговите. И все пак страхът от отхвърляне е по-силен и така и не го питате какво чувства.

Когато сте неуверена – отчаяно искате да получите комплимент от него, но не му подсказвате, защото се притеснявате, че той ще усети неувереността ви и това ще ви направи по-малко атрактивна.

Когато истината боли – най-лесният начин е да я премълчите, за да не го нараните, дори съвестта да ви гризе след това.

Когато той захване тема, за която още не сте готова – например брак и деца. Опитвате се да я отклоните, защото ви е ясно, че отговорът няма да му хареса.

Когато сте на друго мнение от майка му/роднините му – в името на хармонията помежду ви сте готови да си прехапете езика и да я наредите наум.

Когато той е убеден, че е направил правилното нещо – например ви е купил подарък и ви го дава с такова желание, че няма как да му обясните, че не сте искали точно това. Усмихвате се и премълчавате истината.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари